Eksperdid videointervjuus: Kontaveidi ja Muguruza kohtumine saab olema tõeline jõutennis! (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Peter Cziborra/REUTERS

Postimehe ja Kanal 12 eetris Prantsusmaa lahtiseid tennisemeistrivõistlusi kommenteerivad Margus Uba ja Toomas Kuum sõnasid Anett Kontaveidi tänase mängu kohta, et eestlanna on nii mõndagi õppinud. 

Kontaveit alistas Prantsusmaa lahtiste avaringis 7:5, 6:1 Monica Niculescu ning jõudis teise ringi, kus kohtub tiitlikaitsja Garbine Muguruzaga. Kuigi avasetis oli Kontaveit rumeenlanna stopplöökide vastu raskustes, suutis enesekindel mängustiil talle võidu tagada. 

«Seda ei näe naiste tennises liiva peal väga tihti, et mõlemad mängijad, üks mängustiililt ja teine haige põlve pärast jooksid ja otsisid punkte. Tavaliselt töötavad pikad punktid Anetti kahjuks, aga teise vigastuse kiuste lõikas Anett ikkagi kasu.»

Uba tõstis esile Kontaveidi treeneri Glenn Schaapi panust. «Tänases mängus oli näha, et tandem Anett Kontaveit ja treener Glenn Schaap toimib. Esimeses setis oli väga palju ärevaid hetki, siis Aneti kehakeel andis mõista, et kui teen väljakul neid asju, mida pean tegema, siis see tuleb välja. Kordagi polnud tunda närvilisust ega peataolekut. On ka näidanud rasked mängud WTA karussellis, et mängija ja treener tunnevad teineteist läbilõhki ja usaldavad. »

Kuum lisas, et on märganud Kontaveidi arengus veel üht olulist muutust. «Ta mängib punkti nii-öelda välja. Loomulikult tuleb mõnes mängus ka tõrjuda, ta tõrjubki agressiivselt. Ta mängib pikki punkte ka, on kannatlikum ja siin on kindlasti treeneri roll hästi suur. Vaatan Anetti väga positiivselt. Peaasi, et tema füüsiline pool peaks vastu, tulemused peaksid ainult järjest paremaks minema.»

Kontaveidi ja Muguruza omavaheliste mängude seis on 1:1. Mulluste Austraalia lahtiste avaringis võttis hispaanlanna 6:0, 6:4 võidu, kuu tagasi toimunud Stuttgardi tenniseturniiri veerandfinaalis oli 2:6, 7:6 (1), 6:1 parem eestlanna. Kui palju klapivad ja sobivad Kontaveidi ja Muguruza mängustiilid?

«Kui vaatasin Stuttgardi mängu, siis nende mängus oli sarnaseid jooni. Mõlemad tahavad agressiivselt mängida, samas Stuttgardis olid pikad pallivahetused,» räägib Kuum.   

«See saab olema jõutennis mõlemalt poolt, eks siis paistab, kelle närv ja oskused esile kerkivad. Muguruza on kahtlemata favoriit, vaatamata sellele, et ta Stuttgardis Anettile kaotas. Aga kindlasti saavad ka Anettil šansid olema.»

Kuum teab ka mängu võtit. «Kindlasti saab oluliseks esimese servi protsendi õnnestumine. Teise servi tõrjet mängitakse kindlasti väga agressiivselt» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles