NHLi finaalis purustati rekordeid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matši lõppskoori vormistanud Nick Bonino.
Matši lõppskoori vormistanud Nick Bonino. Foto: Gregory Shamus/AFP/Scanpix

JÄÄHOKI NHLi finaalseeria avakohtumine Pittsburgh Penguinsi ja Nashville Predatorsi vahel tõi 5:3 võidu Penguinsile, kes tegi kohtumise jooksul kõigest 12 pealeviset. Märkimist väärib ka, et teisel kolmandikul ei suutnudki hilisem võitja vastaste väravat ühegi pealeviskega kostitada.

Jäähokiliigas NHL hakati väravale tehtud lööke kokku lugema hooajal 1957/58 ning sellest ajast alates oli tegemist esimese korraga, kui finaalseerias ei suutnud üks meeskond ühel kolmandikul teha ühtegi pealeviset. Negatiivse poole pealt rekord siis Penguinsile ja positiivsest aspektist Predatorsile.

Vastaste väravale 12 pealeviset sooritanud Penguins püstitas veel ühe silmapaistva rekordi: ükski tiim ei ole suutnud varem nii väheste pealevisete juures võita Stanley Cupi nimel peetavat mängu.

3:0 juhtima asunud Penguins lasi vastastel seisu viigistada, kuid matši lõpp kuulus tiitlikaitsjale. Kui Jake Güntzel viis 3.17 enne kohtumise lõppu Penguinsi juhtima, oli see nende esimene pealevise 37 minuti jooksul. Matši lõppskoori vormistas Nick Bonino (pildil), kes saatis 1.02 enne lõpuvilet litri tühja väravasse.

«Olime vahepeal tõsistes raskustes, kui ei suutnud üldse pealeviskeid teha. Lõpuks leidsime siiski olukorrale lahenduse,» rääkis NHLi kodulehele Penguinsi kapten Sidney Crosby. «Meie jaoks saabki olema nüüd tõeline test järgmine mäng. Saame näha, kas suudame oma mängu parandada.»

«Arvan, et suurema osa kohtumisest domineerisid vastased. Kui samamoodi jätkame, siis ei saa me küll võitu loota,» lisas omalt poolt Penguinsi kaitsja Justin Schultz.

Nii tegi soomlane Pekka Rinne kaotajate väravas kõigest seitse tõrjet. Pengunsi puurilukk Matt Murray suutis tõrjuda 23 viset.

«Teinekord selliseid asju lihtsalt juhtub. Kahjuks juhtus selline asi finaalis,» kurvastas soomlane. «Mängudes, kus tehakse palju pealeviskeid, on olukord hoopis teine. Siiski on minu töö pealevisete tõrjumine. Olen pettunud, et ei suutnud meeskonda aidata.»

Nelja võiduni mängitava seeria teine kohtumine toimub täna Pittsburghis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles