3,09 miljardit eurot - selgus Euroopa kõige väärtuslikum jalgpalliklubi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Real EI OLE enam Euroopa kõige väärtuslikum jalgpalliklubi.
Madridi Real EI OLE enam Euroopa kõige väärtuslikum jalgpalliklubi. Foto: JUAN MEDINA/REUTERS/Scanpix

Sel nädalavahetusel Meistrite liiga finaalis kohtuvad Torino Juventus ja Madridi Real on KPMG audiitorfirma hinnangul väärt vastavalt 1,21 ja 2,97 miljardit eurot. Euroopa rikkaimate vutiklubide pingereas annab see 9. ja 2. kohta. Tabeli tipus särab Manchester Unitedi nimi.

KPMG hindab Manchesteri tituleerituma klubi väärtuseks 3,09 miljardit eurot. Osaliselt on selle taga meeskonna kui brändi rahvusvaheline tuntus, ent samas mängib suurt rolli Inglise kõrgliiga hiiglaslik turuväärtus. Euroopa 10 kõige väärtuslikuma sekka paigutunud klubist suisa kuus pallivad just Premier League’is. Kokku ongi vaid 10 jalgpallimeeskonna turuväärtust hinnatud kõrgemaks ühest miljardist eurost.

  1. Manchester United 3,09 miljadit
  2. Madridi Real 2,97 miljardit

  3. Barcelona 2,76 miljardit

  4. Müncheni Bayern 2,44 miljardit

  5. Manchester City 1,97 miljardit

  6. Londoni Arsenal 1,95 miljardit

  7. Londoni Chelsea 1,59 miljardit

  8. Liverpool 1,33 miljardit

  9. Torino Juventus 1,21 miljardit

  10. Tottenham Hotspur 1,01 miljardit

Igal aastal annab oma nimekirja maailma kõige väärtuslikematest pallimänguklubidest välja ka majandusajakiri Forbes ning selle 2016. aasta paremusjärjestuses jäi United veel Realile ja Barcelonale alla. Kõige väärtuslikumaks hinnatakse seal Dallas Cowboysi ameerika jalgpalli meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles