Citroëni boss Mikkelsenist: me ei taha, et sõitjad meile vaid korraks tuleksid

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Mikkelsen.
Andreas Mikkelsen. Foto: JANEK SKARZYNSKI/Scanpix

Teatavasti palkas Citroëni rallitiim Sardiinia MM-ralliks Andreas Mikkelseni, kes sõidab esimest korda sel hooajal võistlustingimustes 2017. aasta WRC-autoga. Mikkelsen vahetab Sardiinia MM-rallil välja Stephane Lefebvre. Kuigi Citroën on öelnud, et Lefebvre saab uue võimaluse juba Poolas, tunnistab Citroëni juht Yves Matton, et otsitakse võimalust pikendada koostööd ka Mikkelseniga.

Mikkelsen testib sel nädalal Citroëni C3 WRC autot. Matton norrakale mingisuguseid pingeid peale ei pane, sest Mikkelsen on end nende silmis juba ammu tõestanud. «Me ei pane talle mingisuguseid pingeid peale. Tahame lihtsalt, et ta leiaks oma taseme ning sõidaks selle järgi,» ütles Matton Autospordile. «Olen veendunud, et kui ta suudab testide ajal end autos mugavalt tunda, parandab ta seda tunnet ralli käigus veelgi.»

Citroënil pole kunagi olnud plaani Mikkelsen vaid üheks ralliks enda juurde tuua. «Me ei taha, et sõitjad tuleksid meie juurde vaid korraks. Praegu ei oska ma tuleviku kohta öelda. Sõitjaid on rohkem kui autosid. Saan vaid öelda seda, et me vaatame asja samm-sammult,» jätkas Matton.

Autospordi andmetel on Mikkelseni poolt valmisolek tänavuseks hooajaks Citroëniga liituda olemas. «See on täpselt see, mida olen oodanud. Muidugi on MM-tiitel minu jaoks kadunud, kuid suudan nüüd oma positsiooni järgmiseks aastaks parandada. Olen testinud 2017. aasta Polot ning tänavu testisin ka Hyundai WRC-autot. Seega on mingisugune kogemus mul uute autodega olemas,» lausus Mikkelsen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles