Kas järgmisel reedel mängib Lillekülas järgmine maailma kalleim jalgpallur?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan versus Romelu Lukaku - pildil Merseyside'i derbis, juba järgmisel nädalal MM-valikmängus.
Ragnar Klavan versus Romelu Lukaku - pildil Merseyside'i derbis, juba järgmisel nädalal MM-valikmängus. Foto: Carl Recine/REUTERS/Scanpix

​Paul Pogba aeg maailma kalleima jalgpalluri tiitlikandjana on Inglismaa meedia väitel lähenemas lõpule. Prantslaselt selle tiitli haarajat näeb tõenäoliselt juba järgmisel reedel mängimas Lilleküla staadionil

Belgia koondisega reisivad MM-valikmänguks Tallinna kõik nende suurimas staarid, sealjuures ka Ragnar Klavani meeskonnakaaslased Simon Mignolet ning Divock Origi. Kõige suurema huviga jälgitakse maailmas aga sootuks Liverpooli teise klubi, Evertoni, ridadesse kuuluva Romelu Lukaku tegemisi.

Nimelt on tänavu Inglismaa kõrgliigas 25 väravat löönud Lukaku Evertonis rahutu. Inglismaa kõrgliigas seitsmendana lõpetanud meeskond pääses küll tulevaks hooajaks Euroopa liiga kolmandasse eelringi, ent Lukaku kaliibriga ründaja jaoks on tegu liiga väheprestiižika võistlussarjaga. Ta ihkab enamat ning on klubijuhtidele ka teada andnud, et ta ei plaani Goodison Parkil lepingut pikendada.

Evertonil pole oma talismanil minna lubamisega aga kiiret: Lukakul on lepingut järgi veel kahe hooaja jagu, mis tähendab, et klubil on aega kaks suve, et ründetäht rahaks teha. Kui aasta pärast võib belglane olla saadaval juba soodushinnaga, siis praegu nõutakse ründaja eest maailmarekordilist summat: 100 miljonit naela ehk 115 miljonit eurot.

Kui mõni klubi oleks nõus Evertonile selle summa välja käima, saaks Lukakust uus maailma kalleim jalgpallur. Manchester United käis Pogba eest möödunud suvel välja «kõigest» 105 miljonit. Sealjuures on United üks meeskondi, kelle puhul Inglismaa meedia sosistab, et just nemad võivad tulla Lukakut kosima. Kõige valjemini räägitakse aga Londoni Chelsea huvist.

«Hetkel ühegi meeskonnaga konkreetseid läbirääkimisi ei käi, aga turuseisu hinnates arvan ma, et mõned klubid võtavad Evertoniga ühendust,» võttis Talksport raadiojaamale hetkeolukorra kokku Lukaku agent Mino Raiola. Kes need klubid on, võib vaid oletada, aga Raiola näiteks Manchesteri punases meeskonnas mängivad tänu selle mehe liigutustele praegu sellised staarid kui Pogba, Zlatan Ibrahimovic ja Henrikh Mkhitaryan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles