Hiina Taipei näitas Eestile ohtlikku retrovõrkpalli

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Hiina Taipei kohtumine.
Eesti ja Hiina Taipei kohtumine. Foto: fivb.org

VÕRKPALL. Palju ei puudunud, et Eesti rahvusmeeskonna debüüt Maailmaliigas oleks lõppenud kaotusega. Esimene vastane alagrupiturniiril Montenegros oli eksootiline Hiina Taipei, kes kostitas Eestit retrovõrkpalliga: kasutati palju kombinatsioone, mida näeb tänapäeval haruharva. Sellega harjumisega oli eestlastel suuri raskusi.

Peatreener Gheorghe Creţu andis mitmele põhimehele puhkust. Nurgaründaja Robert Täht oli äsja külmetushaiguse käes. Algkoosseisus oli Andrus Raadiku kõrval hoopis Kristo Kollo. Ka sidemängijast kapten Kert Toobal sai puhata: teda asendas kuni viimase geimini noorem vend Andres. Ardo Kreegi asemel oli tempoosakonnas väljakul Timo Tammemaa. Ülejäänud algkoosseis oli tavapärae: libero Rait Rikberg, Andri Aganits, Oliver Venno. Venno asemel sekkus poole pealt Renee Teppan.

Avageim kulges tasavägiselt ja lõpus jäi Eesti 20:21 taha. Siis eksis pukikohtunik rängalt – mis pani ka peatreener Creţu tema peale röökima – ja jäädi juba 22:24 kaotusseisu. Geim kaotati 23:25.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles