Laanmäe ja Kirt ründavad Tartus Andrus Värniku rekordit

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullustel Gustav Sule mälestusvõistlustel kujunes väga põnevaks odaviskajate Tanel Laanmäe ja Magnus Kirdi pingeline duell. Pildil näitab klassi Magnus Kirt, kes pidi siiski hõbemedaliga leppima.
Mullustel Gustav Sule mälestusvõistlustel kujunes väga põnevaks odaviskajate Tanel Laanmäe ja Magnus Kirdi pingeline duell. Pildil näitab klassi Magnus Kirt, kes pidi siiski hõbemedaliga leppima. Foto: Sille Annuk

Pühapäeval toimuvad Tartus Tamme staadionil 53. Gustav Sule mälestusvõistlused. Õhtu peaala on meeste odavise, kust võib oodata kahe Eesti odamehe Magnus Kirti ja Tanel Laanmäe duelli.

Mõlemad tegid ka eelmisel aastal just Sule võistlustel korralikud odakaared ning on ka sel korral üritamas pikki viskeid. Heast vormist kõneleb asjaolu, et korraldajailt kaubeldi välja boonused Eesti rekordi purustamine eest. Kehtiv Eesti rekord on maailmameister Andrus Värniku nimel ning selle ületamiseks tuleks oda lennutada kaugemale kui 87,83 meetrit. Esikolmikukohti on jahtimas ka Valgevene 80-meetri viskaja Pavel Mialeshka ning Usbeki esindaja Bobur Šokirjonov.

Meeste kettaheites on Eesti ässade Kanteri ja Kupperi puudumisel peafavoriidiks rootslane Simon Petterson. Eesti poolt astuvad talle vastu Märt Israel ja Kert Piirimäe. Meeste kuulitõukes on Kristo Galetal tugev vastane Valgevenest, 20-meetri mees Aleksander Nitšõpar. Naistest on Kätlin Piirimäe vääriliseks vastaseks valgevenelanna Viktoria Kolb.

Tartlaste rõõmuks tuleb kaugushüppes välja Tartu Spordiselts Kalevi ridades treeniv 18-aastane talent Hans-Christian Hausenberg. Talle pakub konkurentsi Dainis Rincs Lätist, kelle rekord on 7,76. Naiste kaugushüppes on kohal tugevad lätlannad Lauma Griva ja Aiga Grabuste. Kolmikhüppes püüavad hooaja marki kohendada Merilyn Uudmäe ja Igor Sjunin.

Meeste saja ja kahesaja meetri jooksudes on Eesti välejalgade kõrval stardis Vladislav Tšepurnõi Ukrainast ja Ilja Siratsjuk Valgevenest. Naistest asuvad esikoha eest võitlema Jana Katšur Ukrainast ning eestlannad Õilme Võro ja Maarja Kalev. Neljasaja meetri jooksus näevad tartlased Toni Nõu ja Valgevene meistri Aleksander Krasovski duelli.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles