Gianluigi Buffon: ma ei suuda selgitada, mis teisel poolajal juhtus

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon Foto: JAVIER SORIANO/AFP

Madridi Real krooniti viimase nelja aasta jooksul kolmandat korda Meistrite liiga võitjaks, kui finaalis alistati Juventus 4:1. Sealjuures on Real esimene meeskond, kes on suutnud Meistrite liiga tiitlivõitu kaitsta. Reali keskväljamees Toni Kroos ei oleks eales uskunud, et selline asi üldse võimalik on.

«Ma ei uskunud, et tiitlit on võimalik kaitsta, sest seda on nii raske juba ühe korra võita. Võita Meistrite liiga viimase nelja aasta jooksul kolmel korral näitab, et oleme hea tiim ka väljaku kõrval. Kõik teavad, kui tähtis on Cristiano. Sul on vaja mängijat, kes suudab väravaid lüüa ning ta tegi seda jälle. Juventus on hea kaitsega meeskond, aga näitasime täna klassi,» ütles Kroos.

Täna oma jalgpallurikarjääri 600. värava löönud Cristiano Ronaldo oli pärast mängu mõistagi eufoorias. «See oli imeline hooaeg. Lõpetada aasta Meistrite liiga võidu ja rekordiga – olen väga õnnelik,» ütles Ronaldo.

Oma kodulinnas Cardiffis teisel poolajal vahetusest mängu sekkunud Gareth Bale kiitis pärast mängu korraldajaid. «Milline olustik. See linn on teinud imelist tööd Meistrite liiga finaaliga. Ülim tunne on võita tiitel kodus. See oli raske hooaeg, kuid auhinnad tasuvad selle ära. Tegime ajalugu ning nüüd on aeg nautida,» lausus Bale.

Jätkuvalt pole kordagi Meistrite liigat võitnud Juventuse väravavaht Gianluigi Buffon. Mängu analüüsides leidis puurivaht, et Real vääris võitu. «Oleme pettunud. Mängisime esimesel poolajal hästi, arvasime, et suudame mängu võita. Ma ei suuda selgitada, mis teisel poolajal juhtus. Real vääris teise poolaja põhjal võitu. Nad näitasid klassi ning neil oli mänguks õige suhtumine,» sõnas Buffon. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles