Madridi Real ja Cristiano Ronaldo – võitmise maailmameistrid

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo lõi finaalis profikarjääri 599. ja 600. värava ning võitis viiendat hooaega järjest Meistrite liiga parima väravaküti tiitli.
Cristiano Ronaldo lõi finaalis profikarjääri 599. ja 600. värava ning võitis viiendat hooaega järjest Meistrite liiga parima väravaküti tiitli. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS/SCANPIX

Torino Juventus alustas Meistrite liiga finaali vägevalt ja lõi kohtumise parima värava, aga võitmise maailmameistrid – Madridi Real ja Cristiano Ronaldo – ei jätnud (taas) oma vastastele olulist sõnaõigust, vaid võtsid jõuga oma.

Realist sai esimene Meistrite liiga ajastul ehk viimase veerandsaja aasta jooksul Euroopa meisterklubi tiitlit kaitsnud, Ronaldost aga neljakordne Meistrite liiga võitja. Sama palju tiitleid on ette näidata vaid viiel jalgpalluril (Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Gerard Pique, Lionel Messi ja Clarence Seedorf), enamat ei kellelgi.

Ronaldo tõestas taas, et on nagu A-rühm: kui olukord on halb ja mitte miski enam ei aita, siis tuleb üles leida Ronaldo, kes ikka oma värava(d) ära lööb. Juventus pani esimese veerandtunni jooksul Reali arvestatava surve alla (vastase kitsalt paiknenud keskvälja ära kasutades tekitati arvuline ülekaal vasakul äärel, kus Mario Mandzukicil oli hõlbus õhuruumi valitseda ja vastast surve all hoida), aga skoori avas ikkagi Ronaldo, kes oli ta Realile turvalise kaheväravalise edu andnud 3:1 värava autor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles