Järelvaadatav: Eesti sai Katari vastu kindla võidu ja kindlustas püsimajäämise Maailmaliigas (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmakordselt Maailmaliigas osalev Eesti võrkpallikoondis võõrustas täna kolmanda tugevusgrupi teise alagrupiturniiri avakohtumises Katari meeskonda ja sai kindla 3:0 võidu. Mäng on järelvaadatav.

Robert Täht tõi 17 punkti, Renee Teppan lisas 11.

«Lihtne võit, mis siin salata,» sõnas Teppan ja lisas, et kui eestlased peavad kokkulepitud asjadest kinni, tuleb ka edu. «Ja kodupublik hoiab meid korralikult pinge alla ka.» Teppan lisas, et Katari materjal on hea, ent tehnilised oskused jätavad soovida. «Vaid Brasiillane Renan on tasemel mees, ülejäänud klass madalamal,» ütles diagonaalründaja.

Täht ütles, et pidas Katari selle nädalavahetuse kolmest vastasest kõige ohtlikumaks. «Valmistusime nende vastu ja olime valmis ka. Kuna Kreekal on palju mehi puudu, siis kartsin Katari kõige enam,» sõnas nurgaründaja.

Eesti kindlustas tänase võiduga ühtlasi püsimajäämine Maailmaliigasse, sest kindlasti edestatakse turniiri lõpuks Kreekat, kel seni kirjas vaid kaotused. Kolmanda grupi viimaseks jäänud meeskond peab üleminekumänge Euroopa liiga võitjaga. Pääsemaks finaalturniirile tuleb võita ka homne mäng Venezuelaga ja seejärel alistada Kreeka ning loota, et lähikonkurendid annavad punkte ära.

Eesti algkoosseisus oli Oliver Venno asemel Renee Teppan, lisaks Kristo Kollo, Robert Täht, Kert Toobal, Timo Tammemaa, Ardo Kreek ja libero Rait Rikberg.

Avageimi võitis Eesti kindlalt 25:16. Teine geim kulges sama mustri järgi ja selle võitis Eesti 25:15. Teises geimis said mänguaega ka Denis Losnikov ja Mart Naaber. Kolmas geim oli küll tasavägisem, ent sellegi võitis Eesti - 25:20.

Eesti koondise mängud Kalevi spordihallis peetaval turniiril:

9. juuni

kell 19.00 Eesti – Katar

10. juuni

kell 19.00 Venetsueela – Eesti

11. juuni

kell 19.00 Eesti – Kreeka

Kokku toimub kolmandas tugevusgrupis kuus alagrupiturniiri, mille käigus peavad kõik koondised kuus kohtumist. Juuni lõpus toimub Mehhikos Leónis finaalturniir, kuhu pääsevad võõrustajate kõrval üldise paremusjärjestuse kolm paremat võistkonda. Juhul kui põhiturniiri esikolmikusse kuulub ka Mehhiko, siis ka neljandaks jäänud koondis. Turniiri võitja kerkib järgmiseks hooajaks Maailmaliiga teise tugevusgruppi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles