Järelvaadatav: närvidega mänginud Eesti kindlustas koha Maailmaliiga finaalturniiril! (9)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmakordselt Maailmaliigas osalev Eesti võrkpallikoondis alistas kodusaalis läbi raskuste 3:2 Kreeka koondise ning jõudis esimest korda Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi finaalturniirile! 

Eesti kogus sega alagrupis 13 punkti ja sai sellega alagrupis kolmanda koha. Esimese koha sai Saksamaa, kes kogus sarnaselt Eestile kuus võitu, ent punkte on neil 15. Saksamaa järel tuli teiseks Hispaania, kes alistas täna otsustavas mängus 3:0 Austria. Lisaks on koht finaalturniiril kindel korraldajal Mehhikol.

Poolfinaalis kohtub Eesti võõrustajatega, teises poolfinaalis mängivad seega Hispaania ja Saksamaa. Turniir toimub juba järgmisel nädalavahetusel Mehhikos Leonis.

Kreeka - Eesti

Kreeka vastu oli Eesti edukaim Robert Täht, kes tõi 19 silma. Ardo Kreek lisas 14 ja Renee Teppan 10 punkti.

Avageimi võitsid eestlased kindlalt 25:13. Peatreener Gheorghe Cretu saatis juba geimi keskel platsile kaks vahetusmeest: sidemängija Andres Toobal vahetas välja vend Kerdi ning Renee Teppan Oliver Venno.

Teine geim kulges kreeklaste dikteerimisel, eestlased jäid 7:2 kaotusseisu ja terve geim tegeleti raskest seisust välja rabelemisega. Lõpuks see ei õnnestunudki ja geim Kreekale 25:21. Ka kolmas geim kaotati: 22:25 ja Eesti seis oli juba väga raske.

Neljandas geimis oli Eesti aga jälle ümbersündinud ning geim võideti 25:17. Viiendas geimis läks Eesti ette 8:5 ning suutis 15:11 ka lõpuks geimi ning matši võita!

Mängu eel:

Eestlased on senisest viiest alagrupimatšist võitnud neli. Ainus allajäämine tuli eelmisel laupäeval 1:3 Tuneesialt. Kreeka on Maailmaliiga kolme tugevusgrupi peale ainus võistkond, kel võiduarve avamata.

Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi finaalturniir toimub Mehhikos Leónis 17. ja 18. juunil. Võõrustajate kõrval jõuavad sinna üldise paremusjärjestuse kolm paremat. Enne viimast päeva on neli võitu nii Eestil, Austrial, Hispaanial kui Saksamaal. Kindlasti jõuab finaalturniirile kas Austria või Hispaania, sest meeskonnad kohtuvad viimases voorus omavahel ja üks kerkib seega viie võidu peale. Saksamaal seisab ees matš Mehhikoga.

Eesti koondise mängud Kalevi spordihallis peetaval turniiril:

9. juuni

kell 19.00 Eesti – Katar

10. juuni

kell 19.00 Venetsueela – Eesti

11. juuni

kell 19.00 Eesti – Kreeka

Kokku toimub kolmandas tugevusgrupis kuus alagrupiturniiri, mille käigus peavad kõik koondised kuus kohtumist. Juuni lõpus toimub Mehhikos Leónis finaalturniir, kuhu pääsevad võõrustajate kõrval üldise paremusjärjestuse kolm paremat võistkonda. Juhul kui põhiturniiri esikolmikusse kuulub ka Mehhiko, siis ka neljandaks jäänud koondis. Turniiri võitja kerkib järgmiseks hooajaks Maailmaliiga teise tugevusgruppi.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles