Eesti võistkond lõpetas Match Race Germany teise kohaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Match Race Germany
Match Race Germany Foto: Nico Martinez

Eile peeti Saksamaal Langenargenis grade 1 tasemega Match Race Germany võistluse finaal, kus vastamisi olnud Eesti ja Šveitsi tiimide heitlus lõppes seekord siiski 3:2 šveitslaste kasuks.

Eesti meeskond koosseisus roolimees Mati Sepp, vöörimees Karl Kolk, soodimehed Raul Grigorjev ja Janno Hool ning groodimees Ago Rebane võitis viiest matšist kaks ning Eric Monnini juhtimisel seilanud Šveitsi tiim sai kirja kolm võitu.

"Võib julgelt öelda, et tõstsime Eesti Match Race'i taseme uuele kõrgusele ja ei oleks õige olla pettunud oma esimese tipp-professionaalse grade 1 taseme regati finaali ülinapi kaotuse üle. Meie vastane osales samal võistlusel esmakordselt juba aastal 2004, samas kui meie hakkasime Match Race'iga üldse tegelema alles aastal 2008. Monninil oli kokku 11 regattidel osalemist, sealhulgas ka palju kordi poolfinaali ja korra finaali jõudmine - seega sai tema pikk tee nüüdse võiduga tasutud. Saime Monninilt pressikonverentsil ka suure tunnustuse, kui ta rõhutas, et see oli üks tema elu raskemaid finaale ning eestlased olid ebanormaalselt kiired. Meie sõitsime välja maksimaalse võimaliku koguse matše, kohasõitudega saime kokku 26 starti ning seda kogemust annab veel tükk aega seedida. Igal juhul tegi meie tiim võistluste jooksul tohutu arengu ja kindlasti lööb see mõne aja pärast välja kvaliteedis, kui värsked kogemused on paika settinud," sõnas Mati Sepp.

Paat-paadi vastu formaadis võistlusel purjetati B40S Match Race Germany Edition tüüpi jahtidega. Match Race Germany on üks legendaarsemaid purjeregatte maailmas, kuhu pääseb vaid kutsetega ja kus võistlevad ala kõrgeima taseme professionaalid – kõik tippmeeskonnad on maailma edetabeli tipust, America’s Cup’i tiimidest, olümpiavõitjad, Euroopa ja rahvuslikud meistrid. Regatt tähistas sel aastal oma 20ndat juubelit. Juba sellele regatile pääsemine oli suursaavutus ja Mati Sepa meeskond startis võistlusel koguni kolmanda paigutusega.

12 osalenud meeskonda:
MARKUS WIESER / TEAM 220 + / GERMANY
MAX GURGEL / VMAX RACING / GERMANY
MAX TRIPPOLT / TRIPPOLT SAILING TEAM / AUSTRIA
KIM KLING / CAPRICE MATCH RACING TEAM / SWEDEN
ERIC MONNIN / ALBERT RIELE SWISS TEAM / SWITZERLAND
ANDREI NIKOLAEV / TEAM SPORTCEH / RUSSIA
OLLI-PEKKA LUMIJÄRVI / TEAM LUMIJÄRVI / FINLAND
DEJAN PRESEN / LUMBA MATCH RACE TEAM / SLOVENIA
MAXIME MESNIL / ELITE TEAMMATCHRACE / FRANCE
LUKASZ WOSINSKI / DELPHIA SAILING TEAM / POLAND
MATI SEPP / ESTONIAN SAILING TEAM / ESTONIA
SIMON BERTHAU / APCC ÉQUIPE JEUNE / FRANCE

Võistluse kodulehekülg:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles