WRC-masinasse naasev Mikkelsen: Sardiiniast on raske kõrgeid kohti loota

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Mikkelsen (paremal) ja Kris Meeke asuvad Sardiinia ralli starti Citroeni WRC-masinatega.
Andreas Mikkelsen (paremal) ja Kris Meeke asuvad Sardiinia ralli starti Citroeni WRC-masinatega. Foto: FRANCISCO LEONG/AFP/Scanpix

Mullu Volkswageni meeskonna värvides autoralli MM-sarja pronksiga lõpetanud norralane Andreas Mikkelsen on pidanud vahepealse aja sõitma WRC2 arvestuses, kuna ükski meeskond teda endale pärast Volkswageni sarjast lahkumist ei värvanud. Selle nädala lõpus toimuvaks Sardiinia ralliks on aga 27-aastasele piloodile võimaluse andnud Citroen.

Eelmisel nädalal testis Mikkelsen tänavuse hooaja Citroen C3 WRC-masinat ning tunnistas, et oli testide eel murelik, kuna Škoda Fabia R5 autoga WRC2 sarjas sõites pole kiirused võrreldes tugevama sarjaga samad. «Tundsin ennast testide eel ebakindlalt, kuid lõppkokkuvõttes sujus kõik hästi,» rääkis ta.

Norralane läbis ligi 300 km Põhja-Prantsusmaa teedel ning oli Citroen C3 auto kiirusega rahul. «Ma ei kahtle selle auto kiiruses ning samuti on näha, et meeskond töötab kõvasti ning soovib niigi head masinat veelgi paremaks timmida. Loodetavasti saan mingil kujul kaasa aidata,» sõnas Mikkelsen.

«Sardiinias tuleb leida õige tunnetus ning liikuda edasi samm-sammult. Ühe päevaga ei õpi autot täielikult tundma. Piiri peal sõitmiseks tuleb olla väga enesekindel ning teada, kuidas auto igas olukorras käitub. Kuna aga see masin on minu jaoks uus, siis kõrgeid kohti on Sardiiniast raske loota,» lisas ta.

Sardiinia ralli toimub 8.-11. juuni.

MM-sarja üldseis enne Sardiinia rallit:

  1. Sebastien Ogier 128 punkti
  2. Thierry Neuville 106
  3. Jari-Matti Latvala 88
  4. Ott Tänak 83
  5. Dani Sordo 66
  6. Elfyn Evans 53
  7. Craig Breen 43
  8. Hayden Paddon 33
  9. Kris Meeke 27
  10. Johu Hänninen 21
  11. Andreas Mikkelsen 12
  12. Stephane Lefebvre 10
  13. Mads Östberg 6
  14. Teemu Sunninen 5
  15. Jan Kopecky 4
  16. Pontus Tidemand 4
  17. Esapekka Lappi 3
  18. Stephane Sarrazin 2
  19. Bryan Bouffier 1
  20. Yohan Rossel 1
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles