Kontrollaja lõpp katkestas kuuenda Marinepool-Kalevi Jahtklubi kolmapäevaregati

, Kalevi Jahtklubi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

51 startijat neljas erinevas grupis alustasid kuuendat Marinepool – Kalevi Jahtklubi Kolmapäevaregati sõitu suviselt sooja ja päikeselise ilmaga. 

7 meetrit sekundis puhuvat kagutuult ennustati jätkuma õhtuni. Sõidu edenedes kukkus tuul aga nelja meetrini sekundis ja keeras ligi 45 kraadi põhja poole, venitades võistluse lõpu juba jahenevasse, loojuva päikesega õhtusse. Kell 22.00, nii nagu purjetamisjuhistes kirjas, sulgus finiš kõikidele osalejatele. Kõige pikema ülesande said täna ORC I grupi jahid, kes vastutuule märgist Paljassaare idatoodrini, sealt tagasi lisamärgini, siis Kuulimunasse, uuesti Paljassaarde ja seejärel finišisse purjetasid. ORC II ja LYS I grupid tiirutasid vastutuule märgi ja Paljassaare idatoodri vahel kaks ringi ja veetsid merel tuult püüdes pea kolm tundi. LYS I grupp purjetas rannahoone suunda paigaldatud lisamärgist Paljassaare idatoodrini ja sealt tagasi finišisse, mis asus merel võistluskomitee laeva ja märgi vahel. Selle grupi võistlejad, keda oli täna kokku 19, said oma sõidu peetud ca kahe tunniga ning jõudsid kõige varem kaldale.

Kalevi Jahtklubi terrassil autasustati vaatamata hilisele õhtutunnile, mis juunikuule kohaselt veel valge, nii tänase sõidu võitjaid kui ka maikuus enim punkte kokkusõitnud meeskondi.

Kuuenda kolmapäevaregati esikolmikud:

ORC I 
I koht    jaht SUGAR 2   kapten Jaan Akermann 
II koht   jaht PREMIUM  kapten Priit Tammemägi 
III koht  jaht AMSERV TOYOTA ST   kapten Margus Žuravljov

ORC II 
I koht    jaht BRIGITTA-X  kapten Aleksandr Karboinov 
II koht   jaht VESIKAAR  kapten Tanel Tamm 
III koht  jaht ADELE  kapten Aleksander Zolotov

LYS I 
I koht    jaht BRIGITTA  kapten Mikk Metstak 
II koht   jaht FANATIC   kapten Ain-Eke Jalasto 
III koht  jaht LEILA  kapten Priit Põldmaa

LYS II 
I koht    jaht TRINE  kapten Tõnis Piirsalu 
II koht   jaht MUINASJUTUKUNINGAS  kapten Jaanus Nõgisto 
III koht  jaht BELLA  kapten Margus Melsas

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles