Eesti – Belgia jalgpallimäng toob kaasa tavapärasest karmimad turvameetmed (3)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti möödus konkurentsivõime edetabelis ka Leedust.
Eesti möödus konkurentsivõime edetabelis ka Leedust. Foto: Raigo Pajula

Eesti jalgpallikoondise koduareenile Lilleküla staadionile on tänaõhtusele MM-valikmängule Belgiaga tulemas täismaja inimesi. See toob omakorda kaasa ka tavapärasest veidike karmimad turvameetmed. Ühtlasi on see prooviks ka järgmisele suvele, kui Tallinnas toimub Euroopa Superkarika finaal.

Staadioni lähistel on sel korral avatud festivaliala ning staadioni ümbrus on piiratud aiaga. Seega tuleb inimestel piletikontroll läbi sel korral läbida koguni kahel korral. Seega palutakse staadionile saabuvatel inimestel varuda aega ja tulla kohale varem.

«Kasutusel on uus liikluskorraldus, mis tähendab, et sissesõit staadioni juurde toimub ainult Marta tänava kaudu. Lilleküla staadioni parklasse pääseb ainult erilubadega. Võimalusel tulge mängule ühistranspordi või jalgrattaga,» selgitas Eesti Jalgpalli Liidu peadirektor Tõnu Sirel.

«Lilleküla staadioni ümbrus on piiratud aiaga - tegemist on festivalialaga, kuhu pääseb kolmest kohast, läbida tuleb piletikontroll. Festivalialalt omakorda pääseb staadionile mängu vaatama - trepist sisenedes läbitakse tavapäraselt pileti- ja turvakontroll. Sarnane süsteem saab olema kasutusel ka edaspidi, sealhulgas 2018. aastal UEFA Superikarika finaalil,» lisas Sirel.

Staadionile lähenemise skeem.
Staadionile lähenemise skeem. Foto: EJL

Kohtumise eel on taaskord kavas ka Eesti jalgpallifännide traditsiooniline rongkäik Reakoja platsilt Lilleküla staadionile. Rongkäik algab umbes kell 19.00.

Kohtumise eel palub ka politsei inimestelt mõistvat suhtumist ning lisaks palub ta kõigil varuda aega.

«Meie korrakaitsjad aitavad koos käputäie Belgiast siia lennanud mundrikandjaga vutihuvilised kiiresti staadionile. Siiski palume õhtul liigeldes arvestada, et liiklus on enne ja pärast kohtumist häiritud. Kella 19.30 paiku võib Kristiine ristmik kümnekonnaks minutiks sulguda. Mõistva suhtumise ja piisava ajavaruga tegutsema asudes ei maksa karta olulisi elurütmi häireid. Loodame, et Eesti jalgpall pakub mänguilu ja lõpuvile kõlades peavad Belgia fännid mõru maitse eemaldama mõne kodust ühes võetud šokolaadiga,» kirjutatakse Põhja prefektuuri Facebooki lehel.

Tänane Eesti - Belgia MM-valikmäng on välja müüdud, matšile on oodata 10 500 pealtvaatajat.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles