Liigutav video: kingiks saadud Senna kiiver võttis Hamiltoni sõnatuks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ayrton Senna kiivri saamine võttis Lewis Hamiltoni mõtlikuks.
Ayrton Senna kiivri saamine võttis Lewis Hamiltoni mõtlikuks. Foto: Mark Thompson/AFP/Scanpix

Lewis Hamilton alustab homset Kanada GPd esikohalt. Täna võetud kvalifikatsioonivõit oli briti karjääri 65., millega ta tõusis samale pulgale Ayrton Sennaga. Selle saavutuse tähistamiseks kinkisid Senna pereliikmed Hamiltonile kiivri, mida legendaarne brasiillane 1987. aastal F1 sarjas kandis.

Senna on alati olnud Hamiltoni iidoliks ja kingitus anti britile sümboolselt üle brasiillase nime kandvas kurvis. Hamilton oli žestist silmnähtavalt liigutatud. «Ayrton, ma tean, oli paljudele teile lemmiksõitja ja täpselt nii on ka minuga. Ta inspireeris mind. Tema on põhjus, miks ma olen praegu siin. Tema tulemust korrata ja selline kink saada on ülim au. Suured tänud Senna perekonnale ja kõigile siinviibijaile! Jumal õnnistagu teid!»

«Et Senna perekond mulle selle kinkis… Mul polnud ühtegi Ayrtonilt pärit eset, nii et see on kõige erilisem asi, mida ma oman – parem kui kõik karikad ja muu. Ma elan Monaco korteris, nii et mul ei ole väga palju ruumi trofeedele, aga selle jaoks leian kohe kindlasti ruumi. Võib-olla elutoas keset diivanilauda, et see oleks esimene asi, mida tuppa tulles näeb,» lubas Hamilton.

Senna karjääri viimaseks parimaks stardikohaks jäi 1994. aasta San Marino GP - etapp, kust brasiillane enam ei naasnud.

Enim on F1 sarjas esimeselt kohalt startinud Michael Schumacher. Ka Schumacheri jaoks oli Senna alati väga hingelähedane teema. Kui toona alles kahekordne maailmameister aastal 2000 Monzas oma 41. GP-võidu võttis, puhkes ta Senna tulemusega sama pulga peale jõudmisest suisa nutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles