Urmas Raag täitis Sopotis EM-i ja MM-i kvalifikatsiooni

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Raag ja Ibelle van de Grote Haart
Urmas Raag ja Ibelle van de Grote Haart Foto: Celin Lannusalu

Augustis toimuvad Göteborgis Euroopa meistrivõistlused ratsaspordis, kuhu on Eesti ratsutajatest kvalifitseerunud kokku 4 sportlast: Dina Ellermann, Rein Pill, Gunnar Klettenberg ja nüüd ka Urmas Raag, kes täitis vajaliku normi Poolas Sopotis  CSIO5* taseme võistlusel hobusega Ibelle van de Grote Haart.

Raagi ja Ibelle parimaks kohaks jäi Sopoti võistluse laupäevases 160 cm kõrguses suure ringi puhtus-kiirus parkuuris 17. koht, jäädes napilt auhinnaliselt kohalt välja. Paar tegi ilusa sõidu ja lõpetas karistuspunktideta, 52 kahest osavõitjast suutis raja puhtalt läbida kokku 18 sportlast.

EM-i normi täitis paar aga tegelikult Rahvuste Karika võistlusklassi esimeses voorus kõrgusel 160 cm, läbides raja 2 karistuspunktiga ületatud normiaja eest. Raag täitis sama tulemusega ka MM-i normi, kuhu kvalifitseerus nädal tagasi ka Rein Pill.

EM-le plaanib lisaks Raagile minna ka Dina Ellermann, Pill ja Klettenberg hetkeseisuga Göteborgi tiitlivõistlusel ei osale. Maailmamängud ratsaspordis (FEI World Equestrian Games™) toimuvad aga 2018. aastal Ameerika Ühendriikides Tryonis.

Sopoti tulemused 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles