Tänak pani tiimiboss Wilsoni päikesena särama

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak - Martin Järveoja tähistamas oma karjääri esimest võitu Sardiinias 2017.
Ott Tänak - Martin Järveoja tähistamas oma karjääri esimest võitu Sardiinias 2017. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Võit. Kauaoodatud eufooria. Karjääri jooksul nii meeliülendavaid tõuse kui ka masendavaid mõõnasid kogenud Ott Tänak ronis koos Martin Järveojaga Sardiinia rallil enneolematusse kõrgusesse. Oma 73. MM-etapil ei leidunud lõpuks meie mehele vastast.

Sardiinia ralli on autotapja. Karmid kruusateed, neid palistavad ohtlikud vallid, rehve žilettidena lõhkuvad kivid ja Vahemere lõõskav päike annavad kokku kompoti, millest tervena väljuda on ülimalt keeruline. Juba esimesel päeval langesid esikohakonkurentsist Kris Meeke, Elfyn Evans, Craig Breen, Dani Sordo, Juho Hänninen ja Esapekka Lappi.

Laupäeval jätkati sama hirmsa hooga rivi hõrendamist. Kõige laastavam oli 28,11 kilomeetrit pika Monte Lerno katse esimene läbimine, kus purunesid nii Sebastien Ogier᾽i, Andreas Mikkelseni kui ka Mads Östbergi rehvid. Kõik mehed kaotasid üle kahe minuti, sealjuures Östberg jäi rajale naastes ette Latvalale, kes oli varem kihutanud kolmandat kohta hoidnud Tänakuga sekund-sekundis. Soomlane oli katse lõpus marus ja nõudis, et talle antaks kaotatud aeg – tema enda hinnangul 10 sekundit – tagasi. Vastasel juhul lubas ta rallisõiduga üldse lõpparve teha. Hiljem Latvala rahunes – õnneks, sest kohtunikud ei liigutanud tema nõudmise peale lillegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles