Ultrasportlane parandas Eesti rekordit rohkem kui tunniga!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Ratasepp
Rait Ratasepp Foto: Erakogu

Rait Ratasepp ületas Saksamaal Emsdettenis toimunud kahekordse ultratriatloni MK-etapil 7.6 km ujumise, 360 km ratta ja kahe maratoni järel finišijoone teise sportlasena. Ajaga 20:14:25 parandas ta oma senist ja ühtlasi tema nimel olevat Eesti rekordit ühe tunni, 18 minuti ja 30 sekundiga.

Ratasepp ujus 7,6 km ajaga 2:12:01. 360 km rattasõit võttis ultramehel aega 10 tundi, 54 minutit ja 3 sekundit ning kahe maratoni ajana sai kirja 7:08:22. Ultratriatleet pidas hooaja avavõistlust igati kordaläinuks ning ütles, et vorm oli võistluseks väga hea ja rajal toimunud konkurents maksimum pingutust nõudev.

Võistluse võitis poolakas Robert Karas, kes sai lisaks MK-kullale  ajaga 19:44:42 enda nimele ka kahekordse ultratriatloni maailmarekordi. Vana rekord (19:50:12) pärines aastast 2011. Ratasepp jäi Karasele alla vaid poole tunniga. 

«Nii minu kui poolaka rekordi sünd sai võimalikuks just tänu vastastikusele konkurentsile. Robert oli see, kes pani mind ratta- ja jooksurajal endast kõik andma. Üksinda ees olles ei oleks ma suutnud küll sellist pingutust teha.

Samas, jooksurajal olin omakorda mina see, kes sundis Robertit jalad kõhu alt välja võtma ja nagu Roberti seisund finišeerimise järgselt näitas, tegema enda jaoks ebainimliku eneseületuse.»

Kahekordse ultratriatloni hõbemedaliga oli see neljas MK-etapi medal, mille Ratasepp lähiaastate jooksul endale välja on võidelnud.

Järgmise ultrakatsumusena ootab juulikuus ees kolmekordne (11,4 km + 540 km + 126,6 km) ning augusti lõpus kümnekordne ultratriatlon katkematus formaadis ehk järjestikku 38 km ujumist, 1800 km ratast ja 422 km jooksu.

«Kõik ultravõistlused, kus osalen, kasvatavad tasapisi mahtu, olles seeläbi ka ettevalmistavaks võistluseks hooaja põhisündmusele – 16. augustil algavale 10-kordsele ultratriatlonile Šveitsis,» ütles Ratasepp.

Kuidas Ratasepp võistluseks treenib, loe tema Postimehe blogist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles