Cristiano Ronaldot ähvardab vanglakaristus (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali staarjalgpallur Cristiano Ronaldo.
Madridi Reali staarjalgpallur Cristiano Ronaldo. Foto: CIAMBELLI/SIPA/CIAMBELLI/SIPA/Scanpix

Hispaania prokuratuur kaalub, kas esitada Madridi Reali staarjalgpallurile Cristiano Ronaldole süüdistus seoses maksudest hoidumisega.

Maksuametnike hinnangul hoidus Ronaldo vahemikus 2011-14 15 miljoni euro tasumisest. Prokuratuuril on arvamuse kujundamiseks aega juuni lõpuni.

Kahtlused puudutavad varasid, mida Ronaldo hoidis Neitsisaartel. Maksuametnike sõnul kohendas Ronaldo 2014. aastal oma deklatarsioone ja tasus kuus miljonit eurot lisamakse.

Hispaania prokuratuur märkis, et kui nad peaksid Ronaldole süüdistuse esitama ja portugallane ka süüdi mõistetaks, võiks teda muuhulgas oodata ka kuni 15 kuu pikkune vanglakaristus, mida aga reaalselt kanda ilmselt ei tuleks, sest Hispaanias ei pöörata varem karistamata isikute osas kuni kaheaastaseid vangistusi reeglina täitmisele.

Jalgpallurite maksupettused on Hispaanias juba pikemat aega aktuaalne teema. Mullu mõisteti Lionel Messi süüdi 4,1 miljoni euro ulatuses maksude tasumata jätmises vahemikus 2007-09. Tänavu maikuus jättis Hispaania ülemkohus jõusse otsuse ja Messile mõistetud 2 miljoni euro suuruse rahatrahvi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles