Poliitilised võimumängud jätsid vollekoondise pika ninaga (5)

Mariel Gregor
, Kommentaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallipublik jäi ilma võimalusest koondist kodus ülitähtsal turniiril toetada.
Eesti võrkpallipublik jäi ilma võimalusest koondist kodus ülitähtsal turniiril toetada. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Poliitikud näitasid end taas spordivaenulikust ja lapsikust küljest. Ja kahandasid seeläbi Eesti võrkpallikoondise võimalust jõuda MMi finaalturniirile. Ükski suur pallimängukoondis pole MMile nii lähedal olnud kui võrkpallikoondis sel suvel. Ja koduväljakul mängimine oleks eestlastele suure eelise andnud. Aga kahjuks ei saanud alaliit korraldusõigust taotleda, sest valitsuse reservfondist küsitud 70 000 euro kohta ei saadud põhimõttelist nõusolekut.

Seejuures nii-öelda templiga kinnitatud vastust polnud alaliidule veel vajagi. Vaja oli positiivset indikatsiooni, mis oli tegelikult juba varem olemas. Ent üleeile õhtul pöördusid asjad arutelul halvaks ja erakondadevaheline poliitiline kemplemine tipnes sellega, et harukordne võimalus võib kasutamata jääda.

Postimehele teadaolevalt ei ole tegelik põhjus tähtajas – nagu üritas väita kultuuriministeerium –, vaid raha eraldamise otsust blokeeris IRL ja põhjused olid spordivälised. IRL lükkas sellised väited ümber, öeldes, et nemad pole midagi takistanud.

Kultuuriminister Indrek Saare viited sellele, et alaliit on ise süüdi, kuna ei esitanud avaldust varem, ei pea paika. Avaldus esitati 8. juunil. «Valitsus koguneb uuesti neljapäeval, kuid Võrkpalliliidul oli rahaeralduse kohta kinnitust vaja esmaspäeva õhtuks. Seda ei olnud tulenevalt valitsuse tööprotseduuridest võimalik garanteerida,» selgitas Saar eile. «Võrkpalliidu kavatsus taotleda kolmanda kvalifikatsiooniringi korraldusõigust oli ootamatu ja eelarve jõudis meieni liiga hilja. Garantiid ehk blankovekslit pole paraku võimalik anda,» nentis minister.

Valitsuses oldi aga raha küsimise soovist juba varem teadlikud ja kursis sellega, et asjaga on kiire. Ja veel kord, piisanuks ka suusõnalisest nõusolekust. Euroopa alaliidule oli taotlus juba esitatud, aga see tuli üle kinnitada hiljemalt eile hommikul kell 9.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles