Eesti vehklemise medalijuubel

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Beljajeva
Julia Beljajeva Foto: FIE - International Fencing Federation / Augusto Bizzi

Kaks aastat individuaalsetest tiitlivõistluste medalitest suu puhtaks pühkima pidanud vehklejad lõpetasid Thbilisis peetaval EMil põua võimsalt: võideti kohe kaks medalit! Täpselt nagu 2013. aasta MMil tõusid poodiumile Nikolai Novosjolov ja Julia Beljajeva, mõlemal kaelas pronksine auraha.

Kui 37-aastane vanameister Novosjolov võitis autasu teisipäeval, siis Beljajeva jõudis saavutuseni eile. «Me ei leppinud Koljaga kokku, et jälle koos medalid võidame, aga see on kõva saavutus, kui ikka kaks pronksi Eestisse tuleb,» arvab 24-aastane Beljajeva, kelle autasu on taasiseseisvunud Eestile 20. individuaalne tiitlivõistluste medal.

2013 üllatuslikult maailmameistriks kroonitud Beljajeva teekond järgmise individuaalmedalini polnud sugugi lihtne. Salapärase põlvemure ravimine võttis aega ligi poolteist aastat ning seejärel tuli koondisekoha eest kõvasti võidelda. August ronis ta välja alles eelmise aasta alguses, kui võitis Barcelona MK-etapi, kuid suvel tuli taas pettuda: EMil leppis ta 10. kohaga ning Rio olümpiamängud läksid samuti untsu. Uus hooaeg tõi aga uue tõusu – veebruaris võitis Beljajeva Legnanos MK-etapi ning oli märtsis Budapesti GP-l kolmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles