Venemaa vutihuligaan kaebleb: minuga tehti sohki!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Šprõgin
Aleksandr Šprõgin Foto: VASILY MAXIMOV/AFP

Venemaa jalgpallifänne ühendava organisatsiooni juht Aleksandr Šprõginit ei lastud tänasele maailmajagude karikaturniiri avamängule Venemaa ja Uus-Meremaa vahel, vahendab Reuters. 

Šprõgin rääkis, et talle anti fännipass, kuid seda kasutades teda Krestovski staadionile MMi peaproovi vaatama ei lastud. 

«Keegi ei selgitanud mulle selle põhjuseid. Nad andsid mulle fännipassi ja siis kaks tundi enne mängu muutsid selle kehtetuks, arvatavasti meelega, et ma ei saaks kuskil kaevata,» oli Šprõgin ärritunud.

Šprõgin saadeti möödunud aastal 19 kamraadiga jalgpalli EMi ajal huligaanitsemise tõttu Prantsusmaalt minema. Šprõgini juhitud organisatsioonil on ka Kremli toetus, samas on teada, et mehel on (olnud) vägagi paremäärmuslikud vaated ning sotsiaalmeedias levival fotol on näha isegi seda, kuidas ta parema käega natsidele omast nn Rooma tervitust teeb, kirjutas ERR aasta tagasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles