Võimas tõus: Kontaveit kerkis maailma edetabelis taas karjääri parimale kohale

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esireket Anett Kontaveit.
Eesti esireket Anett Kontaveit. Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Värskelt avaldatud maailma edetabelis tõusis Eesti tennise esireket Anett Kontaveit võrreldes eelmise nädalaga 13 kohta ning paikneb nüüd 36. positsioonil. WTA edetabelisse naasis ka Kaia Kanepi, kes asub 541. real.

Eile karjääri esimese WTA-turniirivõidu teeninud 21-aastane eestlanna sai triumfi eest 's-Hertogenboschis Ricoh Openi nimelisel muruväljakuturniiril 280 punkti, olles nüüd kogunud 1390 punkti.

Üle-eelmisel nädalal tipptennisesse naasnud ning Saksamaal Esseni ITFi turniiri võitnud 32-aastane Kaia Kanepi naasis WTA edetabelisse ning asub nüüd 50 punktiga 541. positsioonil. Maileen Nuudi on 1135. kohal (+1) ja Valeria Gorlatš 1223. real (+2).

Muutusi toimus ka naiste maailma esikümnes. Nimelt vahetasid omavahel kohad nüüd kaheksandal positsioonil paiknev taanlanna Caroline Wozniaki ja seitsmenda koha haaranud Suurbritannia esinumber Johanna Konta. Maailma esireketina jätkab sakslanna Angelique Kerber, kellele järgnevad rumeenlanna Simona Halep ja tšehhitar Karolina Pliškova.

Meeste esitennisist on jätkuvalt britt Andy Murray, kes edestab hispaanlast Rafael Nadali ja šveitslast Stanislas Wawrinkat. Kümne parema seast langes välja Saksamaad esindav Alexander Zverev (ATP 12.), kellest möödusid nii bulgaarlane Grigor Dimitrov (ATP 11.) kui ka prantslane Jo-Wilfried Tsonga (ATP 10.).

Eesti esireketina jätkab Vladimir Ivanov (ATP 407, -), koguni 21 kohta kerkis Jürgen Zopp (ATP 479.) ning Kenneth Raisma (ATP 700.) langes kolme positsiooni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles