Martti Juhkami: võiduga tuli Eesti võrkpall välja august, mis kaevati endale aastatel 2007–2014

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Juhkami.
Martti Juhkami. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti võrkpallikoondis võitis läinud ööl Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi finaalturniiri, kui alistas finaalis 3:0 Hispaania. Eesti võrkpallikoondislase Martti Juhkami sõnul oli Eesti võrkpall vahepealsetel aastatel rahapuuduse tõttu augus.

«Tänase võiduga tuli Eesti võrkpall välja august, mis kaevati iseendale aastatel 2007–2014, kui ei osaletud Euroopa kui ka Maailmaliigas ja jäädi ülejäänud Maailmast/Euroopast kaugele maha,» kirjutas Juhkami oma Facebooki lehel. «Põhjuseks oli neil tumedatel aastatel suur rahapuudus, mis Eesti võrkpallurite arengul pidurit peal hoidis.»

Juhkami sõnul on Eesti võrkpallimaastikule võimsalt tagasi murdnud. «Sloveenia eeskujul, kes 2015 võitis Euroopa Liiga ja 2016 Maailmaliiga kolmanda tugevusgrupi, sammus ka Eesti kahe aastaga eikusagilt maailma 24 tugevama meeskonna sekka. Eesti on võitnud viimastel aastatel umbes 90 protsenti mängudest just seetõttu, et olime sattunud mudaliigasse, kuhu oma taseme poolest ei kuulunud. Favoriidikoorma all mängida ei ole kerge, aga Eesti sai sellega hakkama,» ütles 29-aastane Juhkami.

Ta lisas, et tulevikus ootavad Eestit kindlasti raskemad vastased «Tulevikus on mängud juba tugevamate vastaste vastu ja võiduprotsent loogilises mõttes langeb. Loodetavasti ei kostu siis nurinat, et Eesti tase oleks justkui langenud, ei ole. Eesti võrkpall kasvab ja kasvab ja jälgides Sloveenia eeskuju, kes üritab tänavu võita Maailmaliiga teist tugevusgruppi, võibolla suudame seda üks päev meiegi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles