Maailma kiireima mehe nõuaanded aitasid Kanada sprinteri ulmeajani

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre de Grasse ja Usain Bolt
Andre de Grasse ja Usain Bolt Foto: MATT DUNHAM/AP

Stockholmis toimunud kergejõustiku Teemantliiga etapil meeste 100 meetri jooksus maailmarekordilähedase aja jooksnud Kanada sprinter Andre de Grasse rääkis, et on Usain Bolti ees tänuvõlglane. 

De Grasse jooksis tuule toel aja 9,69 sekundit, mis jääb Bolti maailmarekordile alla vaid 11 sajandikuga. 

«See oli šokk, kui ma tablool aega nägin. Ma ei arvanud, et olen nii kiireks jooksuks juba heas vormis,» sõnas ta rahvusvahelise kergejõustikuliidu koduleheküljele.

Kanadalasel on kahju, et tuul – 4,8 m/s – aega rekordikõlbulikuks ei teinud. «Siiski oli see minu elu kiireim aeg,» rõõmustas ta.

Rio olümpiamängudel 100 m jooksus pronksmedali võitnud De Grasse lisas, et on hooaja eel saanud korralikult õpetussõnu tänavu karjääri lõpetavalt Boltilt. Konkurent pole sugugi kade ning maailma kiireim jooksja on teda palju kannustanud ja talle kindlust sisendanud. «Temaga on alati tore rääkida. Ta on ikkagi mitmekordne olümpiavõitja ning see on midagi, mida tahan minagi kunagi saavutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles