Tulevane korvpalliäss? 8-aastane poiss on eakaaslastest peaaegu poole pikem

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: Eero Vabamägi

Korvpalliplatsil läheb ikka vaja pikka kasvu mängijaid. Nüüd tundub, et taas on leitud poiss, kellest võiks vormida tulevikus võimsa korvpalluri. Indias kasvab 8-aastane poiss Karan Singh, kellel on juba praegu pikkuseks 198 cm. 

Seejuures pakub noormehele korvpall tõsist huvi. Selles ei ole ka midagi imelikku, kuna tema 33-aastane ema Sweatlana on samuti korvpallur. Sweatlana on karjääri jooksul oma kodumaad esindanud mitmetel rahvusvahelistel võistlustel.

Esmalt üritab Karan Singhi isa Sanjay saada poja veelkord Guinnessi rekordite raamatusse. Kahel korral on see juba õnnestunud. Sündides 7,8 kg kaalunud ja 63 cm pikkune olnud Karan Singh läks nende numbritega omal ajal ajalukku. 5-aastaselt mõõdeti poiss taas üle ning ka toonased numbrid on fikseeritud rekorditena.

Pika kasvu juures unistab koolipoiss ka korvpalluri ametist. «Pärast koolitööde tegemist mängin ma sõpradega ja seejärel mängin emaga korvpalli. Ta hakkas mind õpetama, kui ma olin 5-aastane. Tahan mängida ema eeskujul korvpalli,» sõnas ta.

«Mulle meeldib ka teadus. Kui peaksin valima aga korvpalli ja teaduse vahel, siis tahaksin ikka saada korvpalluriks,» lisas Karan Singh.

Vaata fotosid maailma kõige pikemast 8-aastasest poisist The Mirrori lehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles