Tartu korvpallinaised lõid tallinlannasid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas TÜ naiskond pärast võitu TLÜ üle.
Võidukas TÜ naiskond pärast võitu TLÜ üle. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Korvpalli naiste meistriliiga esimeses poolfinaalmängus sai Tartu Ülikooli naiskond eile suure 83:59 võidu Tallinna Ülikooli üle.

Tavaliselt väga tasavägiselt esinevate võistkondade vastasseisus suutis TLÜ tartlannadele seekord väärilist vastupanu osutada vaid esimesel veerandajal (16:14). Edasi kasvatas Tartu hoogsalt oma eduseisu, olles üle pea igas elemendis (kahepunktivisete tabavusprotsent 50:38; kolmesed 33,3:23,5; vabavisked 84:69,2; laud 43:28, vaid pallikaotusi oli tartlannadel rohkem – 22:17.

Üleplatsipiiga oli tartlanna Liisi Sokman 27 punktiga (5 lauapalli, 1 resultatiivne sööt), Katre Arniste lisas Tartu kontosse 18 punkti (4 lauda, 2 söötu) ja Triin Teppo 12 punkti (11 lauda 2 söötu).

«Tartu tugev kaitse ehmatas Tallinna Ülikooli ära,» arvas mängu jälginud Eesti läbi aegade parimaid naiskorvpallureid Elle Lapp.

«Meil on tavaliselt hooajal mingi veerand mängust ikka kehvasti läinud,» sõnas tartlannade peatreener Gerli Odrusk,«täna oli kõik hästi. Mängule läksime väga hea tundega.»

Suur punktivahe kohtumise lõpuks oli üllatus ka Odruskile: «Võistkonnad on täiesti võrdsed, Meid vist motiveeris see, et karikafinaalis saime neil väga valusa ühepunktilise kaotuse.»

Kahe võiduni peetava poolfinaalseeria teine kohtumine peetakse 13. aprillil Tallinnas ja samas vajadusel ka kolmas kohtumine.

«Väga rasked mängud on ees,» tunnistas Odrusk, «aga võit kodus andis väga hea enesetunde. See võit oli meile psühholoogiliselt hästi vajalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles