Viljandisse plaanitakse tiitlivõistluste tasemel sõudekeskust

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi sõudebaas.
Viljandi sõudebaas. Foto: Marko Saarm / Sakala

SÕUDMINE. Eesti sõudetipud on laiast ilmast ikka tiitlivõistluste medaleid noppinud. Tulevikus võidakse rahvusvaheliste jõuproovide autasusid korjata ka koduselt Viljandi järvelt. Vähemalt praeguseks on kavva võetud plaan rajada Viljandi järvele rahvusvahelistele nõuetele vastav sõudekeskus, kus võiks korraldada MK-etappe, Euroopa meistrivõistlusi ning miks mitte ka maailmameistrivõistlusi.

Praeguseks on selge, et suurvõistluse korraldamiseks vajalikele normidele vastav sõudekeskus võiks Viljandis valmida parimal juhul ehk viie aasta pärast. Esialgu tegeletakse keskkonnauuringutega. Nendega loodetakse ühele poole saada aasta lõpuks.

Viljandi järvele on kõige kõrgematele standarditele vastavat võistluspaika plaanitud rajada ka varem. Toona jäi asi Kitsaskaela – järve kitsaim koht, kus tuleks teha kaevetöid, et kõik rajad kahe kilomeetri ulatuses kõrvuti ära mahuksid – taha kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles