Raul Jeets teeb koos Kuldar Sikuga Poolas autoralli MM-sarja debüüdi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeets ja Kuldar Sikk.
Raul Jeets ja Kuldar Sikk. Foto: Erakogu

Kahel viimasel hooajal autoralli Euroopa meistrivõistlustel osalenud Raul Jeets astub sellel hooajal sammu edasi, kui plaanib startida kolmel MM-etapil. Esimene neist on juba sellel nädalavahetusel Poolas, kalendris on veel Soome ja Walesi etapid. Lisaks MM-rallidele on plaanis startida ka kahel Eesti rallil. Võistlusautoks on Škoda Fabia R5 ja võistlusklassiks WRC2.

Selle hooaja meeskonnaks on Jeetsil Team Tehase Auto ja meeskonna koosseis on kasvanud. Kuna seni Jeetsi kõrval istnud Andrus Toomil on keeruline MM-rallisid oma töö tõttu ajagraafikusse sobitada, siis loeb MM-rallidel Jeetsile kaarti suurte kogemustega Kuldar Sikk. Eestis on jätkuvalt kaardilugejaks Toom.

«Pärast kahte hooaega Euroopa meistrivõistlustel oli soov liikuda edasi. Ja selleks on loomulikult WRC-sari, mis on samm edasi ja praegusel hetkel suuresti tänu Otile (Ott Tänak) ja Martinile (Martin Järveoja) Eestis väga suurelt pildis,» rääkis Jeets.

«Sõidame Skoda Fabia R5 võistlusautoga ja tegime möödunud nädalavahetusel Lõuna-Eestis ka korraliku testi, mille käigus läbisime 100 kilomeetrit. Võistluspaus on olnud 9 kuud ja selle testiga saime hea enesetunde ning proovisime erinevaid seadeid. Oleme viimased hooajad sõitnud R5 autoga, seega auto on tuttav ja nüüd ootame juba suure huviga starti,» lisas ta veel.

testi.

Poola MM-ralli algab neljapäeval Mikolajki publikukatsega ja kokku läbitakse neljal päeval 23 kiiruskatset kogupikkusega 326,64 kilomeetrit. See on Jeetsi sõnul neile tõsine väljakutse.

«Ei ole varem nii pikka rallit sõitnud, mis on kindlasti korralik väljakutse. Kuldari lisandumine meeskonda on väga hea, arvestades tema kogemust WRC-sarjas. Poolas on hea olla teine Eesti meeskond rajal ja meie eesmärk on leida seal endale hea kiirus,» rääkis Jeets enne Poola MM-rallit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles