FIFA: videokordused on kohati kaootilised ning asi peab paranema

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Fahad Al Mirdasi
Kohtunik Fahad Al Mirdasi Foto: THANASSIS STAVRAKIS/AP

Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) möönab, et videokohtunike tegevus on kohati olnud konföderatsioonide karikaturniiril kaootiline. Samas leitakse, et videokohtunikud on ära hoidnud väga suuri eksimusi.

FIFA kohtunike juhi Massimo Busacca sõnul pole videokordused tõesti testiperioodil alati kõige paremat muljet jätnud. Ta tunnistab, et muudatusi tuleb teha, kaasaarvatud kohtuniketöö kiiruses.

«Oleme kindlad, et videokordused aitavad kohtunike eksimusi vähendada. Kui kasutame videokorduseid õigesti, teeme vähem vigu. Kuid vead jäävad paratamatult ka kordustega sisse. Meie eesmärk on lihtsalt neid vähem teha,» ütles Busacca.

Busacca suur eesmärk on saada videokohtunike töö sedavõrd heaks, et videokordused oleksid kasutusel ka järgmise aasta MMil.

FIFA uuringu kohaselt on videokordused ära hoidnud mängu kohta keskmiselt kuus olulist kohtuniku eksimust.

Venemaal konföderatsioonide karikaturniiril töötanud videokohtunikel oli enne turniiri aga vaid viis päeva aega valmistumiseks. Seda on ilmselgelt vähe ning seetõttu ei mõista Busacca, miks avalikkus videokorduste peale nii kriitiline on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles