Kaia Kanepi alustas vihmast Wimbledoni kvalifikatsiooniturniiri võiduga (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi
Kaia Kanepi Foto: SUZANNE PLUNKETT/REUTERS

Tipptennisesse naasnud Kaia Kanepi (WTA 544.) alistas edasi lükkunud kvalifikatsiooniturniiri avamängus hollandlanna Lesley Kerkhove (WTA 199.) 6:1 7:5. Kuigi teises setis peatati mäng taaskord Kanepi 2:3 kaotusseisus, suutis eestlanna puhkepausilt naastes paremini mängida ning poolteist tundi kestnud matši enda kasuks pöörata. Põhiturniirile pääsemiseks tuleb Kanepil alistada veel kaks vastast.

Kanepi lõi matši jooksul viis serviässa, vastase kolme vastu. Topeltvigu tegi eestlanna seitse, vastane ühe. Mudepunkte kasutas Kanepi ära 11st viis, vastane 11 vaid ühe. Mängitud punktidest võitis Kanepi 69, hollandlanna 57.

Kanepi järgmine vastane on 25-aastane Venemaal Tambovis sündinud, kuid Austraaliat esindav Arina Rodionova, kes on maailma edetabelis 166. kohal. Parimal juhul on ta edetabelis olnud aga 157. kohal. 

ENNE MÄNGU:

25-aastase Kerkhovega on Kanepi varem vastamisi läinud ühel korral, kui kaks aastat tagasi Saint-Malo ITFi turniiril sai kahe seti pikkuse kohtumise lõpus kirja 6:2, 6:2 võidu Kanepi.

Wimbledonis mängis Kanepi viimati 2015. aastal, kui tema teekond lõppes avaringis 1:6, 4:6 kaotusega Taiwani tennisistile Hsieh Su-wei-le. Aastate jooksul on Kanepi seni Wimbledoni turniiril mänginud kokku üheksal korral ning alati on eestlanna mänginud seejuures põhiturniiril.

Kanepi parimad tulemused pärinevad 2010. ja 2013. aasta turniiridelt, kui ta jõudis Wimbledonis veerandfinaali. Suure slämmi turniiridel on ta veerandfinaalis mänginud kokku viiel korral (Lisaks eelpool nimetatutele 2008. ja 2012. aasta Prantsusmaa lahtistel ning 2010. aasta US Openil).

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles