Mullune EM-pronks Zirk jäi üllatuslikult finaalist välja!

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna algasid Iisraelis Netanyas 44. korda toimuvad Euroopa juunioride meistrivõistlused ujumises, kus koondise liider ja mullune 50 m liblikujumise pronksmedalist Kregor Zirk pidi samal alal leppima poolfinaali pidama jäämisega.

Zirk tuli rajale esimeses poolfinaalis, kus pidi leppima alles seitsmenda kohaga. Kui eelujumises läbis ta distantsi 24,66ga, siis poolfinaalis sai ta kirja aja 24,34. Edasipääsuks sellest aga ei piisanud. Esimese poolfinaali parim oli 23,83ga prantslane Maxime Grousset.

Meeste 50 m liblikujumise I poolfinaali tulemused:

Foto: Ekraanitõmmis

Finaalikoht jäi püüdmatuks ka hommikustes eelujumistes 100 m selilidistantsil isikliku rekordi 57,02 ujunud Armin Evert Lellele, kes poolfinaalis püstitas küll uue isiliku tippmargi (56,50), aga pääsemisest kaheksa parema sekka jäi seekord lahutama 0,70 sekundit.

Enne poolfinaali:

17-aastane Zirk läbis eelujumises distantsi 24,66 sekundiga, mis oli 41 ujuja seas kokkuvõttes eelujumiste 12. tulemus. Seejuures sai tartlane oma eelujumises kirja neljanda aja, kaotades parimat minekut näidanud ungarlasele Kristof Milakile 0,65 sekundiga.

«Tunne oli normaalne, kuid tehniliselt saab kindlasti paremini,» võttis Zirk 50 eelujumise kokku. Ta lisas, et polnud veel hommikul kõige värskem, kuna Inglismaa aja järgi tuli ärgata juba umbes kella 4 ajal.

Ühtlasi oli Milaki aeg 24,01 hommikuste eelujumiste tugevaim. Teist aega näitas prantslane Maxime Grousset (24,10) ja kolmanda resultaadi ujus välja norralane Tomoe Zenimoto Hvas (24,12).

Olgu lisatud, et Zirgi aeg 24,66 on sajandiktäpsusega identne tema senise hooaja tippmargiga. Parimal juhul on eestlane ujunud välja aga aja 23,93.

Poolfinaalid ujutakse Eesti aja järgi täna kell 17.37 ning finaal 19.05.

 

Lisaks Zirgile edenes eestlastest 100 m seliliujumises poolfinaali ka viimasel ajal mitmeid noorte rekordeid uuendanud Armin Evert Lelle, kui näitas eelujumiste 14. aega (57,02 sekundit), püstitades ühtlasi uue isikliku rekordi. Poolfinaal sel distantsil algab Eesti aja järgi kell 18.31.

Veel jõudis naiste konkurentsis 14. tulemusega 200 m seliliujumises poolfinaali Veronika Olem, kes püstitas ajaga 2.16,17 nii isikliku kui ka Eesti juunioride rekordi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles