Bravo! Tšiili väravavaht tõrjus poolfinaalis kõik kolm Portugali penaltit ja aitas meeskonna finaali (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli maailmajagude karikaturniiril jõudis esimesena finaali Tšiili, kes alistas 0:0 lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltiseerias Portugali. Sealjuures tõrjus Tšiili väravavaht Claudio Bravo kõik kolm Portugali penaltit.

Poolfinaal algas tuliselt ning juba kümnekonna mänguminuti järel oli nii Tšiilil kui Portugalil suurepärane võimalus kohtumist juhtima minna. Väravaid aga ei sündinud ning riietusruumist teisele poolajale tulles võeti juba rahulikumalt. Variante tekkis küll mõlema meeskonna värava all, kuid ei midagi väga ohtlikku.

Lisaaja kõige põnevamad sündmused leidsid aset 119. minutil, kui Tšiili mängijad tabasid mõnesekundilise vahe järel Portugali värava posti ja latti. Esmalt lõi Arturo Vidal tugeva pommlöögi vastu posti, jätkuolukorras tabas Martin Rodriguezi löök latti. 

Järgnes penaltiseeria, mille kangelaseks tõusis Tšiili väravavaht Bravo, tõrjudes kõik kolm Portugali penaltit.

Penaltiseeria:

  • Arturo Vidal (Tšiili) - sisse
  • Ricardo Quaresma (Portugal) - mööda
  • Charles Aranguiz (Tšiili) - sisse
  • Joao Moutinho (Portugal) - mööda
  • Alexis Sanchez (Tšiili) - sisse
  • Nani (Portugal) - mööda

Teise finalisti selgitavad neljapäeval kell 21 algavas mängus Saksamaa ja Mehhiko. 

Enne mängu:

Portugal eesotsas nende kapteni Cristiano Ronaldoga on võtnud kindlaks eesmärgiks triumfi saavutamise järgmisel suvel samuti Venemaal toimuva jalgpalli MMi peaproovil ehk maailmajagude karikaturniiril. Alagrupis mängiti veenvalt, ehkki skooride järgi seda võib-olla väita ei saa, sest avamängus tehti Mehhikoga 2:2 viik, misjärel saadi tänu Ronaldole 1:0 jagu Venemaast ning lõpuks näidati klassi, kui alistati Uus-Meremaa koguni 4:0 ülekaaluga. Seejuures tasub välja tuua, et alagrupimängude jooksul anti puhkust mitmetele põhimeestele.

Suurem küsimärk ripub aga Tšiili koondise kohal, kelle koosseis ei kuulu enam kõige noorematest jalgpalluritest, mistõttu võis näha näiteks 1:1 viigimängus noorusliku Austraalia vastu, et oldi tahtmist täis maakera kuklapoolelt pärit vutimeestega hädas. Lisaks sai Tšiili alagrupimängudel kirja ka teise 1:1 viigi Saksamaaga ning 2:0 võidu Kameruni üle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles