EMil medalist kaugele jäänud Zirk Postimehele: andsin endast parima

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk (keskel, püsti) võitis mullu juunioride EMil 50 m liblikujumises pronksmedali, kuid jäi tänavu pidama juba poolfinaalis.
Kregor Zirk (keskel, püsti) võitis mullu juunioride EMil 50 m liblikujumises pronksmedali, kuid jäi tänavu pidama juba poolfinaalis. Foto: Erakogu

Eelmisel aastal ujumise juunioride EMil 50 m liblikujumises isikliku rekordi 24,02ga pronksmedali võitnud Eesti ujumislootus Kregor Zirk ei jõudnud tänavu samal distantsil isegi finaali. Võistlusjärgses intervjuus Postimehele ütles tartlane, et tase oli võrreldes mullusega tugevam ning tänavune hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude, kuid sellest hoolimata tuleb pea püsti edasi minna.

«Andsin endast parima ning selline on praegune seis, kuid tehnilisemalt oleksin võinud kindlasti paremini ujuda: näiteks pikemalt libiseda,» tunnistas viimast aastat juunioride arvestuses võistlev 17-aastane Zirk Postimehele. «Ma ei oodanud mingit imetulemust, kuid finaali tahtsin kindlasti jõuda ning sisimas unistasin ka medalist,» tõdes sportlane.

Võrreldes eelmise aastaga, kui Zirk jõudis finaali ehk kaheksa parema sekka üldarvestuses paremuselt neljanda ajaga 24,22, siis täna pääses viimasena finaali ajaga 24,15 hollandlane Nyls Korstanje. Eestlase sõnul olevat vahepealse aja jooksul tase tõusnud, mis on üllatav. «Mõned näod olid tuttavad, kuid väga palju oli stardis uusi mehi,» sõnas Zirk, kelle aeg 24,34 oli kahe poolfinaali kokkuvõttes paremuselt 11. tulemus.

Tänase finaali võitis türklane Uemitcan Gueres (23,72), kellele järgnesid ungarlane Kristof Milak (23,86) ja prantslane Maxime Grousset (23,88). Viimasena kaheksa parema sekka pääsenud hollandlane Nyls Korstanje lõpetas ajaga 23,96 neljandana. Siinkohal olgu võrdlevalt välja toodud ka eelmise aasta nende meeste tulemused, kes finaalis ujusid ehk Zirk (3.koht, aeg 24,02), Nyls (4. koht, aeg 24,08) ja Milak (7. koht, aeg 24,42).

Laiemalt rääkides tunnistas Eesti ujumislootus, et tänavune hooaeg on olnud raske ning justkui «sõit Ameerika mägedel». Seejuures viitas Zirk ka terviseprobleemidele (aasta alguses oli ta haige, mistõttu oli sunnitud ületreenituse tõttu koormust vähendama – toim). «Sportlaseid tabavadki ebaõnnestumised – midagi pole teha, tuleb edasi töötada,» lisas ta.

2. juulini vältavatel Euroopa meistrivõistlustel kavatseb Zirk kaasa teha veel kahel alal ehk 100 m vabaltujumises (eelujumised toimuvad homme Eesti aja järgi kell 9.30) ning 100 m liblikujumises (eelujumised toimuvad laupäeval Eesti aja järgi kell 10.31). «Pigem on lootused liblikadistantsi peal, sest trennis oleme sellele panustanud,» vaatas Zirk lähitulevikku. Seejuures olgu meelde tuletatud, et mullu juuli alguses juunioride EMil debüteerinud Zirk jäi 100 m liblikujumises ehk oma põhidistantsil esimesena medalita, kui ujus välja siiani kehtiva nii Eesti juunioride kui ka täiskasvanute rekordi 52,83.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles