Postimehe video: Latvala teab – Tänak on Poolas favoriit number üks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu on kahel MM-rallil otsustanud võitja saatuse Ott Tänaku ja Jari-Matti Latvala duell. Kui Rootsis jäi peale soomlane, siis Sardiinias võidutses saarlane. Kas Poolas peetakse kolmas lahing, sõltub rohkem Latvalast kui meie mehest.

«Ma arvan, et Ott on selle ralli võidule soosik number üks,» tõdeb Latvala, et mullu Poolas hiilgavat minekut näidanud Eesti ralliäss on tänavu peafavoriit. «Minul pole siin viimasel kolmel aastal kõige paremini läinud.» Toyota esisõitja sõnul leidis ta mullu Poola teedel lõpuks enesekindluse, aga samas on muutunud palju – uus meeskond, mitmed uued kiiruskatsed. Soomlane nendib: «Hetkel tunnen end mugavalt ja ootan ralli algust.»

Latvala jaoks lõppes möödunud Sardiinia ralli erilise pettumusega – punktikatse lõppu jõudes oli soomlane enda peale marus, sest ühe eksimuse tõttu läksid kaduma mitmed MM-punktid ning Tänak tõusis üldises paremustabelist põhjanaabrist ühe punktiga mööda kolmandaks. «Tegin ühel kitsal tagasipöördel lolli vea ja ei saanud autot roopas enam keerama,» meenutab Latvala. «Sinna kadusid nii väärtuslikud sekundid kui ka punktid. Okei, see annab meile Poolas parema stardikoha – neljas auto teel – aga seda vaid juhul, kui ilm püsib kuivana. Märgades oludes meil eelis puudub.»

Mida Toyota meeskonna ilmaennustus reedeseks võistluspäevaks lubab? «Ilmselt millalgi vihma tuleb, aga küsimus on, millal täpselt see katsetele jõuab,» ütleb Latvala, et midagi täpselt lubada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles