Video: Eesti väravavaht tõrjus kolm penaltit järjest!

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rannajalgpallikoondise väravavaht Taavi Tamm.
Eesti rannajalgpallikoondise väravavaht Taavi Tamm. Foto: Lea Weil/beachsoccer.com

Eesti rannajalgpallikoondis võistles möödunud nädalavahetusel Serbias peetud Euroliiga etapil, kus saavutas nelja B-divisjoni meeskonna turniiril esikoha.

Eesti kaotas esmalt Tšehhile 3:5, aga alistas siis Norra 7:4 ja Serbia 4:3. Kõigis kohtumistes tuli Eestil silmitsi olla penaltiga, ent väravavaht Taavi Tamm tõrjus kõik kolm lööki! Väikese liialdusena võib öelda, et Tamm tegi Claudio Bravot (Tšiili koondise väravavaht, kes tõrjus maailmajagude karikaturniiri poolfinaali penaltiseerias Portugaliga kõik kolm lööki - toim).

Mängus Tšehhiga tõrjus Tamm penalti seisul 3:4, ent kaotusest see Eestit siiski ei päästnud. Mängus Norraga tegi ta tõrje seisul 6:4. Kõige olulisem oli mängus Serbiaga tehtud tõrje - Tamm peatas 9 meetri karistuslöögi Eesti eduseisul 3:2 ja hoidis ära Serbia viigivärava.

Eesti võitis etapi ja tagas koha Euroliiga finaalturniiril, mis mängitakse 31. augustist 3. septembrini Itaalias. Superfinaali B-divisjoni turniiri võitja tagab järgmiseks hooajaks koha A-divisjonis ehk Euroopa 12 tugevama koondise seas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles