MM-normi ihkav Õiglane: muidu oled kehv spordimees, kui hakkad ilma taha pugema

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmaga Kadriorus lihtne pole.
Külmaga Kadriorus lihtne pole. Foto: Marko Mumm / EKJL

«Siin pole vahet, mida üksikalana teha, peaasi, et pärast 1500 m on Eesti esimene. See on ainuke asi, mis on siin oluline,» sõnas kodusel mitmevõistluse EMil teist kohta hoidev Karl Robert Saluri, kellele valmistab tuska Tallinnas valitsev külm ilm.

Tihe vihmasadu ja 12 kraadi pole äsja USAst saabunud Salurile ja Markus Leemetile just lihtsad – Georgias lõõskas päike ja oli 35 soojakraadi.

«Ega lihtne ei ole. Läksin 100 m starti ja käed värisesid, lihtsalt nii külm oli. Meil on Markusega (Leemet hoiab 4015 punktiga kuuendat kohta, toim) eriti hull, kui tulime 35 kraadist. Halb õnn. Väga hull oli ikka küll!» kommenteeris Saluri, kes jääb isiklikule rekordile 8108 punkti alla 82 punktiga. 

Tema järel 4078 punktiga kolmandat kohta hoidev Õiglane oli aga kui vana rahu ise ja vastandus koondisekaaslasele. «Ilm ei tohigi mõjutada. Muidu oled kehv spordimees, kui hakkad ilma taha pugema. Kui vorm on hea, siis saab võistlus iga ilmaga tehtud.» sõnas ta.

Õiglane jääb ühe punktiga isikliku rekordi (8037) graafikule alla ning mees ise loodab, et võimalik oleks ka MM-i norm 8100 punkti. Õiglase seeria täna: 11,22 - 7.42 - 14.96 - 2.01 - 51,41.

«Esimese nelja alaga olin kõige enam rahul. 100 m jooksus poleks uskunud, et suudan sellise vastutuulega joosta 11,32. Aeg 11 sekundi algusesse on mul kindlasti sees, kui soodsamad olud on. Kaugushüppes hüppasin selle tulemuse ära, mida teadsin, et olen võimeline. Kõrguses alustasin madalamalt, et saada kindla peale tiimivõistluse jaoks tulemused kirja, aga 2.04 peal oli tsipakene toss väljas. 400 m tegin enda kohta normaalse jooksu, aga üsna keeruline oli end tuulest läbi pressida. Jään esimese päevaga rahule.»

Saluri sõnas, et USA üliõpilasmeistrivõistlustel saadud põlvevigastus on teinud teda ettevaatlikuks, aga ta proovib endast parima anda.

«Kuulitõukes libises jalg esimesel proovikatsel, teine oli kindla peale,» sõnas 13.64 tõganud Saluri ning lisas, et üritas vigastatud jalga hoida. Tõehetk on aga homme hommikul tõkkejooks, mida ta pole pärast USA üliõpilasmeistrivõistluste vigastust teinudki. «Valuvaigistid sisse, korralikult süüa ja magama.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles