Suurepärane: Kregor Zirk võitis juunioride EMil teist aastat järjest pronksmedali!

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk võitis juunioride EMil 100 m liblikujumises pronksmedali.
Kregor Zirk võitis juunioride EMil 100 m liblikujumises pronksmedali. Foto: Erakogu

Iisraelis Netanyas 44. korda toimuvatel ujumise Euroopa juunioride meistrivõistlustel teenis Eesti koondise liider Kregor Zirk oma põhialal ehk 100 m liblikujumises ajaga 52,98 sekundit pronksmedali.

«Medal tuli ära, mis oli ka peamine eesmärk. Ehkki aeg oleks võinud parem olla, jäin võistlusega rahule,» sõnas Zirk võistlusjärgselt Postimehele, kes tunnistas ka eile, et peamine on võita medal. Kuuendal rajal ujunud 17-aastane Zirk oli poolel distantsil tihedas heitluses kaheksa võistleja konkurentsis viimaste seas, kuid suutis end lõpuks pronksile võidelda, kui edestas šveitslast Noe Pontit kõigest kahe sajandikuga. «Distantsi teisel poolel olin natuke aeglane võrreldes isikliku rekordiga (52,83),» lisas ta.

Zirk, kes on ka autorallifänn, tunnistas, et jälgis oma võistluse ajal üsna pingsalt ka sel nädalavahetusel Poola rallil tegutsenud Ott Tänaku tegemisi, kes pidi paraku täna hommikul liidripositsioonilt katkestama. «Jälgisin päris palju eile enne hommikust soojendust, kuidas tal läheb. Samas täna hommikul polnud just kõige rõõmsamad uudised,» ütles Eesti ujumislootus, kes ennast Tänaku ebaõnnest morjendada ei lasnud.

Nüüd läheb Zirk Inglismaale tagasi ning treenib seal kuni täiskasvanute MMini (14.-30. juuli Ungaris). Pärast seda tuleb tartlane kaheks nädalaks harjutama Eestisse ning nädal enne juunioride MMi (23.-27. august) suundub võistluspaika Ameerikasse (Indianapolis).

Juunioride Euroopa meistrit kaitses tänavu aga võimsalt venelane Egor Kuimov, kes püstitas ajaga 51,35 koguni Euroopa juunioride rekordi. Hõbemedalile tuli ungarlane Kristof Milak (51,49), kes tuli tänavu poodiumi teisele astmele ka 50 m liblikujumises. 

Eelmisel aastal juunioride EMil debüteerinud Zirk võitis mullu pronksi mõnevõrra üllatavalt just 50 m liblikujumises, kuid tänavu jäi sel ajal finaalist üldse välja. Medal siiski võitmata ei jäänud ning see tuli esmaspäeval 18-aastaseks saava Zirgi jaoks tema põhialal ehk 100 m liblikujumises, kus ta jäi eelmine aasta esimesena medalita.

Meeste 100 m liblikujumise finaali tulemused
Meeste 100 m liblikujumise finaali tulemused Foto: Kuvatõmmis

Video medalitseremooniast:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles