LeBron James konkurendi megapalgast: liiga väike number

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James (vasakul) ei ole Stephen Curry peale sugugi kade.
LeBron James (vasakul) ei ole Stephen Curry peale sugugi kade. Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/Scanpix

Kolme viimase aasta jooksul kaks korda NBA meistriks tulnud Golden State Warriors premeerib meeskonna suurimat tähte Stephen Curryt megalepinguga – viie aasta jooksul saab tagamees kokku 201 miljonit dollarit. Curry suurim konkurent LeBron James leiab aga, et seda on vähe – aus summa oleks kaks korda suurem!

Kahel korral MVPks ehk hooaja parimaks mängijaks valitud 29-aastase Curry uus leping on korvpalliajaloo suurim. Forbesi andmetel saab temast maailma suuruselt neljanda palgaga sportlane.

Praegu aastas 33,2 miljonit dollarit taskusse paneb James lausus aga, et Curry peaks saama hoopis 400 miljonit dollarit. NBA meeskondadele on kehtestatud palgalagi – järgmisel hooajal kerkib see tänavuse 94 miljoni dollari pealt 99 miljonile. Selle summa sisse peavad mahtuma kogu meeskonna mängijate palgad. Kolm NBA tiitlit võitnud James leiab aga, et piirang tuleks tühistada.

Curry teenib praeguse lepinguga aastas «kõigest» 12 miljonit dollarit ehk mitmekordistab uut lepingut allkirjastades senise palga. Warriors saab talle niisugust palgatõusu pakkuda tänu sellele, et vanuse poolest kuulub Curry nüüd juba veteranide kategooriasse ja neile on reeglitega kehtestatud teatud erandid. Kuna Curry alustab Warriorsi ridades juba üheksandat hooaega ning on täitnud ka kõik muud kriteeriumid, on meeskonnal lubatud talle maksta palka,  mis moodustab kogu palgafondist 30 kuni 35 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles