Puhas poiss: Vettel pääses Bakuus toimunust lisakaristuseta

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images/Scanpix

Neljakordne vormel 1 sarja maailmameister Sebastian Vettel käis täna ehk oma 30. sünnipäeval Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) peakorteris, et anda aru nädala eest Bakuu etapil toimunu kohta. Sakslase karistuse osas ringlesid maailma meedias esialgu vastukäivad andmed, kuni FIA õhtul teatas, et mingeid lisasanktsioone ei rakendata.

Esialgu kuulutasid paljud allikad, et Vettelilt võetakse Bakuus teenitud 12 punkti. Peagi osutus niisugune info aga valeks, ehkki meedias ringles isegi FIA dokument, mis oleks seda justkui kinnitanud. Itaalia väljaanne Autosprint tegi siiski selgeks, et tegu oli osava võltsinguga.

FIA teatel otsustati Lewis Hamiltoni ramminud Vettelile lisakaristust mitte määrata. Todtiga kohtudes võttis sakslane juhtunu eest vastutuse ja vabandas, ehkki oli varem süüdistanud Hamiltoni, kes olevat äkilise pidurdusega tema valvsuse proovile pannud. FIA avaldatud telemeetriaandmed näitasid, et Vetteli väidetel ei olnud alust.

Ühtlasi lubas Vettel osaleda programmis, mis toetab ja õpetab madalamates klassides osalevaid noori vormelisõitjaid. «Kordusstardile eelneval ringil üllatas Lewise tegevus mind ja ma sõitsin tema autole tagant otsa. Olukorda tagantjärgi hinnates usun, et ta ei tegutsenud pahatahtlikult. Hetkeemotsiooni ajel reageerisin üle ja tahan selle pärast ka Lewise ees silmast silma vabandada. Samuti vabandan kõigi ees, kes sõitu jälgisid. Mõistan, et ma ei näidanud head eeskuju,» teatas Vettel oma kodulehele postitatud avalduses.

«Ma ei soovinud kordagi Lewist ohtu seada, kuid mõistan, et põhjustasin ohtliku olukorra. Vabandan ka FIA ees ning aktsepteerin täna langetatud otsust, samuti Bakuus kohtunikelt saadud karistust. Armastan seda spordiala ning luban edaspidi esindada seda viisil, mis on järgmistele põlvkondadele eeskujuks,» lisas Vettel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles