Poola ralli võitnud Neuville ärritus Tänaku, Latvala ja tiimikaaslase peale (2)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville tähistamas Poola ralli võitu.
Thierry Neuville tähistamas Poola ralli võitu. Foto: Norbert Barczyk/PRESS FOC/SIPA/Norbert Barczyk/PRESS FOC/SIPA/Scanpix

29-aastane Belgia ralliäss Thierry Neuville teenis nädalavahetusel Poolas karjääri viienda ja selle hooaja kolmanda MM-ralli võidu. Vaatamata võidule ei olnud Neuville nädalavahetusega täielikult rahul, kuna neljakordne maailmameister Sebastien Ogier sai tema hinnangul liiga lihtsalt liiga palju punkte.

Viis etappi enne MM-hooaja lõppu on Ogier sarja liider ning 2. kohal olev Neuville jääb temast maha 11 silmaga. Poola ralli eel oli kahe mehe vahe 18 punkti.

Kui Poolas teenis Neuville võidu eest 25 ja 3. kohaga lõpetanud Ogier 15 silma, siis punktikatselt sai Neuville juurde ainult 1 ja Ogier 4 punkti.

Motorsport.com’iga rääkides tunnistas Neuville, et Ogier tõusis poodiumile ainult tänu konkurentidele.

Vahepeal oli neljakordne maailmameister Poolas alles 6. kohal, kuid Ott Tänaku ja Jari-Matti Latvala katkestamised tõstsid prantslase ettepoole. Lisaks suutis Ogier mööduda ka Neuville’i tiimikaaslasest Dani Sordost, kes lõpetas lõpuks 4. kohaga.

Kuigi Tänak oli andmas Neuville’ile võidu nimel suurt lahingut, siis kokkuvõttes läksid belglase sõnul asjad Ogier’ jaoks soodsamalt.

«Minu eesmärgiks oli vähendada Ogier’ga võimalikult palju vahet. Mina pean andma endast parima, kuid samal ajal peame lootma ka konkurentide peale,» tunnistas Neuville.

«Ogier oleks pidanud olema lõplikus paremusjärjestuses hoopis kaugemal, kuid teised sõitjad andsid talle taas võimaluse poodiumile tõusta,» kurtis belglane.

«Oleme nüüd kahel rallil järjest suutnud Ogier’ga vahet vähendada. Peame samamoodi jätkama,» lisas ta.

Lisaks konkurentidele oli Neuville veidike pahane ka enda peale. Nimelt jäi tal kripeldama 1,6 sekundit, millega ta jäi punktikatsel Ogier’le alla. «Oleksin pidanud rohkem pingutama. Tahtsin sõita võimalikult kiiresti, kuid peame olema targad. Kui saaksin selle kiiruskatse uuesti läbida, siis sõidaksin natuke kiiremini,» kritiseeris Neuville ka ennast.

MM-sarja üldseis 5 etappi enne hooaja lõppu:

  1. Sebastien Ogier (M-Sport) 160 punkti
  2. Thierry Neuville (Hyundai) 149
  3. Jari-Matti Latvala (Toyota) 112
  4. Ott Tänak (M-Sport) 108
  5. Dani Sordo (Hyundai) 82
  6. Elfyn Evans (M-Sport) 57
  7. Hayden Paddon (Hyundai) 51
  8. Craig Breen (Citroen) 43

Võistkondlik arvestus:

  1. M-Sport 259
  2. Hyundai 237
  3. Toyota 153
  4. Citroen 117   
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles