Video: Inglismaa jalgpalli suurim masendus tähistab täna sünnipäeva

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa jalgpallikoondis 1990. aasta MM-finaalturniiril.
Inglismaa jalgpallikoondis 1990. aasta MM-finaalturniiril. Foto: imago sportfotodienst/imago/Sportfoto Rudel/Scanpix

Mis on Inglismaa jalgpalli suurim masendus? Muidugi penaltiseeriad, sest pole ühtegi teist riiki, kes oleks neis sedavõrd kohutav kui Inglismaa.

Õnnetused said alguse täna 27 aastat tagasi, kui 4. juulil 1990 Torinos peetud MMi poolfinaal Lääne-Saksamaaga läks 1:1 lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltitele, kus eksisid Stuart Pearce ja Chris Waddle ning kõik neli lööki tabanud Saksamaa võitis seeria 4:3 ja jõudis finaali.

1996. aasta EMil võitis Inglismaa küll veerandfinaali penaltiseeria Hispaania vastu 4:2, aga kaotas poolfinaalis taas Saksamaale, sedapuhku 5:6 (eksis Gareth Southgate). Seejärel on Inglismaa veel neljal puhul finaalturniiril penaltitega konkurentsist langenud.

1998 MMil kaotati kaheksandikfinaalis Argentinale 3:4 (eksisid Paul Ince ja David Batty), 2004 EMil veerandfinaalis 5:6 Portugalile (eksisid David Beckham ja Darius Vassell), 2006 veerandfinaalis taas Portugalile 1:3 (eksisid Frank Lampard, Steven Gerrard ja Jamie Carragher) ning 2012 EMi veerandfinaalis 2:4 Itaaliale (eksisid Ashley Young ja Ashley Cole).

Inglismaa edukus penaltiseeriates on seega 14 protsenti, mis on riikide seas, kes osalenud tiitlivõistlustel vähemalt kolmes penaltiseerias, kõige madalam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles