Balti Koolisõidu Liiga Ruila etapil olid parimad eestlased

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Pruks ja Finalist Balti Liiga Eesti etapil.
Diana Pruks ja Finalist Balti Liiga Eesti etapil. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Möödunud nädalalõpul peeti Ruilas kolm päeva traditsioonilisi koolisõiduvõistlusi, kui reedel leidis aset FEI Dressage Challenge ja laupäeval-pühapäeval Balti Koolisõidu Liiga Eesti etapp. Meeldiv on tõdeda, et võistkondliku karika jättis liiga võistluselt koju just meie võistkond. Siin ülevaade Balti Liigast.

Eestile andsid kahe päeva kokkuvõttes parima panuse (679,779 punkti) Diana Pruks ja Finalist, Marii-Heleen Raidmets ja Casanova, Carinee Ainola ja Herr Ilves ning Dina Ellermann ja Donna Anna. Edu lätlaste ees, kelle parimad protsendid tulid peaasjalikult nende tugevatelt harrastusratsutajatelt, oli ligi 10 punkti. Kolmanda koha peale jäid leedukad.

Carinee Ainola ja Herr Ilves tegid hea tulemuse  (68,389 %) avapäeva U18 klassis, jäädes kolmandaks teisel päeval, mis andis neile kahe päeva kokkuvõttes siiski esikoha. 8 paari hulgas oli lätlanna Aleksandra Sile ja Laureni järel kolmas Helena Kaal Coad Hill Happyl.

Carinee Ainola ja Herr Ilves.
Carinee Ainola ja Herr Ilves. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Lasteklass, kus osales 6 paari, kuulus seekord kindlalt leedulanna Barbora Jakilaitele, kes võistles ponil Havanna, saavutades mõlemal päeval tugeva esikoha üle 68%-liste tulemustega. Kompleksarvestuse teine koht läks meie kõige nunnumale paarile Katariina Merilale ja Mangole, kelle järel lõpetasid kolmandana Theresa Radha’a ja Chanel L.

Meie parim juunior oli Helena Kaal Cassanderil (66,217 ja  66,408%), kes saavutas kompleksarvestuses soomlanna Elina Vileni ja Princess Passioni järel teise koha kaheksa paari seas. Punktivahed olid üsna väiksed ja tublil kolmandal kohal lõpetasid pühapäevased klassivõitjad Rose Marie Skjoldby ja Rosinante.

Helena Kaal ja Cassander.
Helena Kaal ja Cassander. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Noorteklassis konkureeris 5 võistluspaari, neist tugevaim oli siinkohal ainuke Eestit esindav sõitja Marii-Heleen Raidmets Casanoval, sõites mõlemal päeval välja esikoha skooridega 68,009% ja  68,958%.

Marii-Heleen Raidmets ja Casanova.
Marii-Heleen Raidmets ja Casanova. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Seenioride klassi (PSG) kompleksarvestuse võitis 13 paari seas kindlalt leedulanna Sandra Sysojeva Furstil, kuid tugeva tulemuse tegid ka Diana Pruks ja Finalist, kes skoorisid vabakavas korralikud 69,550%. Hobuste hulgas andis vägeva etenduse ka Raidmets jube legendaarseks saanud ponil Rokit, tulles kokkuvõttes kolmandaks.

GP klassis oli paraku kolm paari, kellest parimaks osutus Dina Ellermann Landy’s Akvarelil, saades vabakava eest kõrge skoori 72,665%. Esimest korda startis sellel tasemel ka Grete Hussar, kes pakkus Rohan Warrioril venelanna Ekaterina Pavlenkole ja San Domingole väärilist konkurentsi, paraku hammustas hobune kohustuslikus programmis keset testi keelde ning nad olid sunnitud esimese osavõistluse katkestama.

GP võistlusklassi sõtijad autasustamisel.
GP võistlusklassi sõtijad autasustamisel. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Nagu öeldud, tegid 12 paariga harrastajate klassis puhta töö lätlased. Esikoht läks siin Gunita Šumska-Žagatale, kes küris pidi alla vanduma oma heale sõbrannale Daiga Gravitele Leilanil. Viimased võtsid kokkuvõttes teise koha, kui kolmas läks Liga Gilele Gundegal.

Avatud klassis tasemel M tegi mõlemal päeval 9 paari seas võidutulemuse lätlanna Agnese Kukaine Funkyl, võttes nii kokkuvõtva esikoha Stella-Marii Tamme ja Calendula ees.

Avatud L klassis (L kergem) oli 10 konkurendi hulgas kindel liider mõlemal päeval Külli Roosileht Rünnhildel, kogudes laupäeval skooriks 71,154% ja pühapäeval 69,500%.

Tulemused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles