Kontaveit jätkas Wimbledonis võidulainel

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit jõudis koos Mona Bartheliga paarismängus teise ringi.
Anett Kontaveit jõudis koos Mona Bartheliga paarismängus teise ringi. Foto: Siim Kaasik

Anett Kontaveit (WTA 38.) tegi eile Wimbledoni tenniseturniiril suure slämmi debüüdi paarismängus. Ta võttis seda mängu kui treeningut ning eraldi selleks kuidagi ei valmistunud. Põhieesmärk on ju ikkagi üksikmängus võimalikult kaugele jõuda. Kuid spordis ei lähe keegi kaotama, isegi mitte treeningul. Eriti veel siis, kui paarilise, sakslanna Mona Bartheli (WTA 48.) ainukene võimalus tänavu taas Wimbledoni murukattele astuda on just paarismängus. Barthel saigi selle võimaluse, sest koos Kontaveidiga alistati paar Shelby Rogers (USA, WTA 70.) – Donna Vekić (Horvaatia, WTA 58.) 7:5: 6:1.

Eriti keerulise olukorra pealt tuli mängule vastaspaaris mänginud Vekić, kes pidas sisuliselt vahetult enne paarismängu kolme tunni ja kümne minuti pikkuse lahingu naiste üksikmängu teises ringis briti Johanna Kontaga. Sealjuures pidi ta leppima valusa 6:4 (7), 4:6, 10:8 kaotusega. 21-aastane horvaat lahkus väljakult pisarates. Ta teenis küll publiku marulise aplausi – mäng oli ju igas mõttes vägev ning Wimbledoni ametlikus sotsiaalmeedias visati õhku ka küsimus, kas tegu võis olla senise turniiri parimaga –, kuid kui palju see ikka sellisel hetkel loeb?

Teadmises, et nüüd tuleb pidada veel paarismäng, mis nii nagu paljudele teistelegi tennisistidele on kõigest treeningu eest, on ilmselt raske taas väljakule tulla. Aga Vekić tuli väljakule. Paarismäng on ju ikkagi võistkonnasport ning teise ringi pääsemine tähendanuks ka tipptennisistide mõistes väikest taskuraha – 10 553 eurot. Tõsi, summa tuleb jagada pooleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles