Manchester United on lähedal Tallinnas isutult tegutsenud ründetuusa soetamisele

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romelu Lukaku Evertoni särgis.
Romelu Lukaku Evertoni särgis. Foto: Simon Bellis/imago/Sportimage/Scanpix

Evertoni jalgpalliklubi staarründaja Romelu Lukakut, keda on alates aasta algusest seostatud Londoni Chelseaga, püüab nüüd endale värvata hoopis Manchester United. Viimane on sellele sihile väga lähedal, kuna väidetavalt on United nõus maksma belglase eest ligi 85 miljonit eurot, kirjutab BBC.

24-aastane Lukaku teenis koha Unitedi peatreeneri Jose Mourinho ostunimekirjas lõppenud hooajaga, mil ta lõi Premier League’is 25 väravat.

Üleminek oleks täiesti loogiline, kuna valitsev Euroopa liiga võitja United peab juba Evertoniga niikuinii läbirääkimisi. Briti meedia teatel lahkub Punaste Kuradite ridadest nende kapten Wayne Rooney, kes soovib liituda just kunagise koduklubi Evertoniga.

Huvitava asjaoluna tasub märkida, et Lukaku agent on Mino Raiola, kes tegeleb ka nii Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovici kui ka Henrikh Mkhitarjaniga – eelmisel suvel liitusid kõik need kolm mängijat teatavasti just Unitediga.

Lukaku alustas profikarjääri 2009. aastal Belgia klubis Anderlecht, pärast mida kuulus Chelsea hingekirja (2011–2014). 2013. aastal Evertoni laenule saadetud ründaja kannab ametlikult Evertoni sinist särki alates 2014. aastast, mille jooksul on ta löönud 110 mängus 53 väravat.

Lukaku osales ka 9. juunil Tallinnas Lilleküla staadionil toimunud MM-valikmängus Eestiga, mille võitsid skooriga 2:0 belglased. Kõnealuses kohtumises jäi ta pigem silma isutu tegevusega.

Kõigi aegade suurimad üleminekud jalgpalliturul:

  1. Paul Pogba (Prantsusmaa) 105 miljonit eurot (Torino Juventus → Manchester United)
  2. Gareth Bale (Wales) 100 miljonit eurot (Tottenham → Madridi Real)
  3. Cristiano Ronaldo (Portugal) 94 miljonit eurot (Manchester United → Madridi Real)
  4. Gonzalo Higuain (Argentina) 90 miljonit eurot (Napoli → Torino Juventus)
  5. Luis Suarez (Uruguay) 82 miljonit eurot (Liverpool → FC Barcelona)
  6. James Rodriguez (Kolumbia) 80 miljonit eurot (AS Monaco → Madridi Real)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles