Kas Kontaveit teeb Wozniackiga 2:0?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit ja Caroline Wozniacki kohtusid mullu Nottinghami turniiril, peale jäi eestlanna.
Anett Kontaveit ja Caroline Wozniacki kohtusid mullu Nottinghami turniiril, peale jäi eestlanna. Foto: Peter Cziborra/REUTERS/Scanpix

Anett Kontaveidil on Wimbledonis väga hea võimalus teha elu turniir. Ta on seniste mängude jooksul näidanud väga jõulist ja agressiivset tennist, mis just muruväljakutel tagabki edu. Turniiri kolmandas ringis kohtub ta täna kunagise maailma esireketi, taanlanna Caroline Wozniackiga.

Varem on nad mänginud korra, aasta aega tagasi. Siis jäi Nottinghami turniiri teises ringis peale autsaiderina väljakule astunud eestlanna. Tol hetkel peeti Kontaveidi 6:7 (5), 6:3, 7:5 võitu tema senise karjääri üheks kaalukamaks. Vahepeal on aga Kotaveit saavutanud uue taseme ja enne tänast kohtumist on New York Timesi tenniseeksperdi Ben Rothenbergi sõnul olukord selline: «See vastasseis on 50:50, kuid heal päeval peaks mäng kuuluma Anetile.»

Samal arvamusel on ka Eesti tenniselegend Toomas Leius. Tema hinnangul võiks Kontaveit lausa kogu turniiri ära võita. Ta ei ütle seda emotsiooni pealt, vaid pingsalt tabelit uurides. «See on tema senise elu võimalus. (Serena) Williamsit pole, (Maria) Šarapovat pole, (Petra) Kvitova ja (Karolína) Pliskova kukkusid välja,» loetles Leius.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles