Video: kohalik debütant finišeeris Touril uhkes üksinduses

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilian Calmejane Prantsusmaa velotuuri kaheksanda etapi finišis.
Lilian Calmejane Prantsusmaa velotuuri kaheksanda etapi finišis. Foto: Colin Flockton/GodingImages/GodingImages/PA Images/Scanpix

Prantsusmaa velotuuri kaheksanda etapi (187,5 km) võitis esmakordselt jalgratturite suurimal spordipeol osalev prantslane Lilian Calmejane (Direct Energie), kes kuulus varakult jooksikute sekka ning suutis oma eduseisu hoida lõpuni.

Kuna tänane etapp oli võrreldes seitsme eelmisega kõvasti mägisem (lõpu eel tuli ületada ka esimese kategooria tõus – toim), siis toimus sõidu ajal mitmeid äraminekuid. Nii lahkus esmalt peagrupist ligi 50-meheline seltskond, kellest jäi algul alles kuus ning lõpuks vaid 24-aastane võidukalt lõpuni kannatanud Calmejane.

Talle järgnesid hollandlane Robert Gesink (Team LottoNL-Jumbo; +0.37) ja kaasmaalane Guillaume Martin (Wanty - Groupe Gobert; +0.50). Seejuures oli tänane triumf Calmejane jaoks teiseks suuremaks etapivõiduks suurtuuril, kuna 2016. aastal õnnestus tal üks võit napsata ka Vueltal.

Üldliidrina jätkab tiitlikaitsja Chris Froome (Sky), kes edestab endiselt tiimi- ning kaasmaalast Geraint Thomast 12 sekundiga. Kolmandal positsioonil on Astana liider Fabio Aru (+14 sek).

Homme sõidetakse samuti mägine etapp (181,5 km), mis sisaldab kolme kategooriata tõusu. Etapi finiš asub tasasel maal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles