Rasmus Mägi kaotas Teemantliigas viimase etapiga esikoha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Mägi.
Rasmus Mägi. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Scanpix

Rasmus Mägi sai kergejõustiku Teemantliigas meeste 400 meetri tõkkejooksus nelja etapi kvalifikatsiooni kokkuvõttes teise koha.

Viimasele etapile Londonis Mägi kutset ei saanud, küll aga võistles seal türklane Yasmani Copello, kes lõpetas kolmandana, teenis nelja etapi kokkuvõttes 19 punkti ja edestas Mägit kahe punktiga. 17 punkti kogunud eestlase järel oli 16 punktiga kolmas norrakas Karsten Warholm.

Neljanda koha sai 14 punktiga Rio olümpiavõitja Kerron Clement. Londonis oli ameeriklase võiduaeg 48,02 ning see märgib ühtlasi tema isiklikku hooaja tipptulemust. Teise koha sai ajaga 48,12 Kyron McMaster, kolmandana lõpetanud Capello aeg oli 48,24.

Mägi viis oma hooaja tippmargi neljapäeval Lausanne'is peetud eelmisel Teemantliiga etapil 48,94 peale, lõpetades kolmanda kohaga. Tol etapil aga üldarvestuse punkte ei jagatud. Teemantliiga finaaletapp, kuhu tagasid nelja etapi kokkuvõttes peale Copello, Mägi, Warholmi ja Clementi veel Bershawn Jackson, L. J. van Zyl ja Mamadou Kasse Hann.

Teemantliiga finaaletapid peetakse 24. septembril Zürichis ja 1. septembril Brüsselis. Meeste 400 meetri tõkkejooksu finaal on võistlusprogrammis Zürichi etapil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles