Bottasele võit, aga kas mitte sohiga?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas edestas Austria GP finišis Sebastien Vettelit vähem kui sekundiga
Valtteri Bottas edestas Austria GP finišis Sebastien Vettelit vähem kui sekundiga Foto: Reuters/ScanPix

Austria GP võit kuulus Valtteri Bottasele, kes edestas 71-ringilise võidukihutamise lõppedes Sebastian Vettelit 0,658 sekundiga. Soomlane pani võidule aluse ilmelise stardiga, mis näis nii konkurentidele kui ka telekaameratele valelähtena. Võistluse kohtunikud aga soomlast ei karistatud.

Kergejõustikus hinnatakse inimese minimaalseks reaktsioonikiiruseks ühte sekundikümnendikku – kui sprinter lahkub stardipakkudel vähem kui 0,1 sekundit pärast stardipaugu kõlamist, tähendab see, et ta ennetas käsklust ning järgneb diskvalifitseerimine. Vormelisõidus sama mõõtu kasutada ei saa – kui kergejõustiklane kontrollib vaid oma muskleid, siis võidusõitja vajutab lihasega pedaali, mis saadab elektroonikasignaali mootorisse, mis paneb omakorda pöörlema rattad … Elektroonika mõõtis Bottasele Austria GP stardis reaktsiooniajaks 0,204 sekundit. «Ma arvan, et see oli minu elu parim start,» rõõmustas soomlane poodiumil šampust mekkides. Vettel selles nõnda kindel ei olnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles